NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăriile Tătăruși, Lespezi și Stolniceni Prăjescu au obținut finanțări europene pentru drumuri de exploatație agricolă

Trei comune din zona municipiului Pașcani au reușit să depună noi proiecte eligile în vederea obținerii de finanțare europeană. Este vorba despre administrațiile din Tătăruși, Lespezi și Stolniceni Prăjescu. Fondurile atrase sunt pentru realizarea unor drumuri de exploatație agricolă. Primarii acestor localități urmează să semneze contractele de finanțare, după care se va trece la organizarea licitațiilor. 

 

La Tătăruși, primarul Costel Iosub spune că acest proiect este unul important pentru comunitate. „Știm cu toții că proiectele mari și importante pentru o comunitate trebuie să găsească finanțare, iar finanțare la momentul de față, cea mai viabilă este finanțarea europeană. Am primit o veste extraordinară, o bucurie mare pentru tătărușeni, dar în special pentru fermieri. Vom primi finanțare pentru modernizarea a 7 km de drumuri de exploatație agricolă, drum ce va face legătura între căile de acces principale din Tătăruși și exploatațiile agricole din Tătăruși. Este un proiect de 1 milion de euro, iar în perioada următoare vom încheia contractul și vom face formalitățile pentru a deschide procedura de achiziție. Este un proiect care se va desășura pe parcursul unui an de zile și sperăm ca la finalul lui, Tătăruși să fie mai dezvoltat, să aibă un plus de valoare în ceea ce privește căile rutiere din localitatea noastră”, ne-a declarat Costel Iosub, primarul comunei Tătăruși.

Pe administrativul comunei Lespezi drumurile de exploatație agricolă care vor fi modernizate pornesc din Heci, străbat zona spre digul barajului și ies în satul Bursuc deal și intersecția cu Conțești. „Am o veste bună pentru locuitorii comunei Lespezi. Acum trei zile a fost afișat pe site-ul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale rezultatul selecției de proiectele depuse în perioada septembrie-octombrie 2015. Vor fi modernizați 7,5 km care va face legătura între Bursuc Vale – Heci cu ieșirea la Conțești. De acest proiect vor beneficia cei care au exploatații agricole în zonă. Modernizarea drumurilor de explotație agricolă, iar valoarea acestui proiect este de 850.000 euro fără TVA”, ne-a declarat Ioan Lazăr, primarul comunei Lespezi.

La Stolniceni Prăjescu investițiile cuprind sectoare agricole de pe raza tuturor satelor componente, în lungime de 8 kilometri.„S-a aprobat prin măsura 4.3 o investiție pe o lungime de 8 kilometri, care deservesc proprietăți agricole ale cetățenilor. Vom îmbunătăți aceste drumuri refacerea șanțurilor, terasamentelor, după care pietruire. Valoarea proiectului este de 5,5 milioane”, ne-a declarat Costel Hugeanu, primarul comunei Stolniceni Prăjescu.       

Finanțarea acestor proiecte este asigurată prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Lucrările vor începe cel mai probabil din luna iunie. Totul depinde de modul în care decurg licitațiile.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Ședință de sindicat în Primărie pentru majorarea salariilor cu 12% și alte măsuri întreprinse de conducere

Marius Parteni

Protestul împotriva primarului și ApaVital a început

Marius Parteni

Secretarul Mircea Zuzan și alți 6 funcționari publici află mâine de la CCR dacă se pot întoarce la muncă!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site