NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăriile obligate să înscrie adresele din localitate într-un registru electronic public. Vezi cum se ține evidența la Primăria Pașcani

Primăriile din țară sunt obligate să înregistreze toate străzile și adresele exacte din localitățile pe care le conduc într-un Registrul electronic național al nomenclaturilor stradale. Este vorba despre o hotărâre de Guvern aprobată în ședința din data de 19 octombrie. În acest sens, toate administrațiile locale vor primi o adresă. Deocamdată, la sediul Primăriei Pașcani nu a sosit o astfel de adresă, însă, conform purtătorului de cuvânt, în momentul în care se va solicita, se vor supune legii.

 

„Primăria municipiului Paşcani are în evidenţa străzilor, a denumirilor stradale, noi avem în nomenclatorul stradal votat anul acesta pe data de 27 aprilie 2016, pe lângă acest nomenclator stradal, avem şi hotărârile de Consiliu Local de însuşire a domeniului public, hotărâri ce stabilesc denumirile, străzilor, lungimile, toate detaliile tehnice pe care o stradă din municipiul Paşcani le are. Cât depsre propunerea dumneavoastră, noi nu avem primit un astfel de document la Primăria municipiului Paşcani care să fi fost direcţionată către Compartimentul Urbanism. În momentul în care ni se va solicita, noi vom respecta legea şi vom face acel registru”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtător de cuvânt Primăria Paşcani.

Registrul electronic național al nomenclaturilor stradale este un sistem informatic ce păstrează istoricul adresei administrative, pune la dispoziția utilizatorilor proceduri și metode pentru administrarea, validarea și consultarea publică a nomenclaturii stradale. 

loading...
Advertisements

Related posts

Loz uriaş pentru plombarea drumurilor judeţene

Teona Gherasim

Când e monopol şi profitul e gros: Directorii de la ApaVital au primit bonusuri de câte 12 salarii

Redacția

Retrocedari de zeci de hectare in judet. Un pășcănean a primit 2,5 hectare teren pe raza municipiului

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site