RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria Pașcani a semnat contractul de finanțare pentru construcția unei noi grădinițe! Iată ce cuprinde proiectul!

Administrația locală a semnat ieri contractul de finanțare în vederea construcției unei noi grădinițe. Aceasta va fi ridicată pe terenul dintre sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani și Școala Iordache Cantacuzino. Valorea investiției este de 11.637.472,85 de lei cu TVA. Cea mai mare parte a acestor bani sunt din fonduri europene. Astfel, 85% vin de la comunitatea europeană ca urmare a cererii de finanțare depusă la Agenia de Dezvoltare Nord-Est, 13% sunt asigurați din bugetul național și 2% din bugetul local.

Prin acest obiectiv se are în vedere construirea unei grădinițe noi, cu parter și două etaje, ce va avea opt săli de clasă, capacitatea fiind de 160 de preșcolari. Noua locație va avea și un parc de joacă. În cadrul aceluiași proiect va fi reabilitată sala de sport ce aparține Școlii Iordache Cantacuzino și terenul de sport, care va fi transformat într-unul cu suprafață sintetică.

Aleea Parc va fi și ea reabilitată grație acestui proiect. O altă modificare care va apărea este aceea că din strada Ștefan cel Mare și Sfânt se va crea o stradă care va face legătura cu aleea parc.

Investiția la acest obiectiv trebuie finalizată până la data de 31.12.2023, conform contractului de finanțare pe care și-au pus semntura Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Agenția de Dezvoltare Nord-Est și Primăria Pașcani.     

  

Related posts

Loz uriaş pentru plombarea drumurilor judeţene

Teona Gherasim

Executivul local și-a dat seama că “Iarna nu-i ca vara”. Plan de acțiune pe zone, în caz de noi ninsori

Marius Parteni

Condițiile lui Danu când a trecut la PNL: Referendum pe tema apei și consultarea cetățenilor, înainte de luarea deciziilor

Marius Parteni
Încarcă...