RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Prima zi din “Luna Culturii” la Pașcani. Ateliere de pictură, artă decorativă și modelaj pentru elevii din oraș

A fost prima zi de activități din întreaga serie organizată de Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”, cu ocazia sărbătoririi scriitorului.

 

 

  

 

 

 

Copiii s-au înscris din timp la atelierele programate iar astăzi au participat la trei dintre acestea: pictură, artă decorativă/design și modelaj. În cadrul atelierului de modelaj, au participat câțiva elevi ai Școlii Speciale, care, alături de îndrumătorul lor au modelat lutul în forma literelor alfabetului.

“Am răspuns pozitiv la invitația Casei de Cultură de a ne alătura altelierelor de creație plastică. Copiii de la Școala Specială Pașcani folosesc lutul pentru că noi avem un atelier de art terapie prin intermediul olăritului și copiii sunt familiarizați cu aceste tehnici. Folosim lutul pentru a crea litere”, a declarat profesorul Andrei Barbir.

Micii pictori au fost coordonați de profesoarele Bucan – Nicola Mihaela, de la Colegiul Tehnic CF Unirea,   Pricop Anca de la Școala Iordache Cantacuzino și Agape Ana de la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc.

“Sunt organizate ateliere pe parcursul a trei zile, între orele 09.00 – 12.00. Sunt prezente toate școlile din oraș, împreună cu profesorii de Educație Plastică. Tema propusă pornește de la personalizarea literelor alfabetului”, a declarat Ana Pricop, profesor de Educație Plastică.

Micuții de clasele I-VIII au început lucrul de dimineață, cu entuziasm și multe idei creative. Majoritatea participă frecvent la astfel de concursuri deci au și experiență și îndemânare.

 

La finalul celor trei zile de ateliere, creațiile lor vor fi expus în holul Casei de Cultură, urmând a fi premiate cele mai reușite dintre ele. 

Tot în această perioadă, Muzeul Municipal Pașcani organizează Expoziția Personalități ale Neamului Românesc. Expoziția are loc în Holul Casei de Cultură începând de astăzi și până pe data de 20 a acestei luni.

Related posts

Ioana Radu, artista care l-a făcut pe Ceaușescu să se roage în genunchi 

Redacția

Ansamblul „Rapsozii Siretului” pe scena Festivalului „Cătălina”, Iași (Foto)

Iulia Huțanu

Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşti

Redacția
Încarcă...