NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Preţul maxim al unei poliţe RCA va fi de 7.534 lei

Preţul maxim al poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) pentru un camion cu masa peste 16 tone va fi de 7.534 lei, sub nivelul de referinţă anunţat săptămâna trecută de transportatori, iar tariful maxim anual al unei poliţe obişnuite, pentru un autoturism cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinut de o persoană cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, va fi de 610 lei, a decis luni Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 

 

Tarifele au fost stabilite într-o şedinţă specială a conducerii ASF, care a avut loc luni.Guvernul a dat dreptul ASF, prin Ordonanţă de Urgenţă, să fixeze preţuri maxime pentru poliţele RCA pentru o perioadă de şase luni. ASF a stabilit, în primul rând, formula de calcul a preţurilor maxime. Astfel, tariful include „frecvenţa daunelor, dauna medie, daunele întâmplate, dar neraportate (IBNR), inflaţia daunelor şi încărcarea de siguranţă, care determină prima de risc, la care se adaugă cheltuielile de achiziţie şi administrare, fixe şi variabile, precum şi încărcarea de Bonus/Malus (15%) şi cota de profit (1%)”.Pe baza acestei formul s-au stabilit tarifele care vor fi în vigoare timp de şase luni.

  

‘De exemplu, pentru un autovehicul de transport marfă cu masa peste 16 tone deţinut de o persoană juridică, rezultă o primă maximă de 7.534 de lei, iar în cazul autovehiculelor de transport de persoane cu o capacitate de peste 40 de locuri, aplicarea metodologiei de tarifare a condus la o primă maximă de 6.600 lei. Totodată, pe segmentul autovehiculelor cu o capacitate cilindrică între 1.201-1.400 cmc, deţinute de persoane fizice din categoria de vârstă 31-40 de ani, tariful de primă maxim rezultat este de 610 lei”, arată un comunicat al ASF.

Anunţul vine după ce, săptămâna trecută, reprezentanţi ai patronatelor transportatorilor rutieri au anunţat, după o întâlnire cu conducerea  Autorităţii de Supraveghere Financiară, că au convenit asupra unui preţ maxim pentru o poliţă RCA, în cazul unui camion cu masa de peste 16 tone, de 7.690 lei pe an. Preţurile vor intra în vigoare abia după ce Guvernul va aproba noile tarife prin Hotărâre de Guvern. 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Mașina Primăriei din Stolniceni Prăjescu implicată într-un accident mortal. Șoferul se întorcea de la Ministerul Dezvoltării Regionale

Marius Parteni

Sfaturi și măsuri de prevenire a incendiilor în perioada Sărbătorilor Pascale!

Redacția

Poliția Pașcani: Șoferi cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site