NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Președintele SUA a a anunțat că liderului Al-Qaida a fost eliminat. Joe Biden: „Ayman al-Zawahiri nu mai este”. Cum s-a derulat operațiunea specială

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat luni moartea liderului Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri. Conform declarațiilor făcute în direct la televiziune, aceasta a fost ucis în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Afganistan în urma unei lovituri cu drona, aceasta fiind o nouă lovitură pentru organizaţia teroristă.

Liderul de la Casa Albă a detaliat luni etapele operațiunii militare.„Sâmbătă, la ordinul meu, Statele Unite au efectuat o lovitură aeriană asupra Kabulului, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri”, a spus el într-un scurt discurs de la Casa Albă. „S-a făcut dreptate şi acest lider terorist nu mai este”, a adăugat Joe Biden, potrivit Digi24.

On Saturday, at my direction, the United States successfully conducted an airstrike in Kabul, Afghanistan that killed the emir of al-Qa’ida: Ayman al-Zawahiri.

Justice has been delivered.

Advertisements
  

— President Biden (@POTUS) August 1, 2022

A fost de negăsit timp de peste 10 ani

Ayman al-Zawahiri a fost unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume, iar Statele Unite ale Americii au promis 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie care să ducă la găsirea lui.

Advertisements

El a preluat conducerea mișcării jihadiste în 2011,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Noi condiţii de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei începând de astăzi

Redacția

Un migrant a zburat trei ore în trenul de aterizare al unui avion. Angajații aeroportului: „A supraviețuit” (VIDEO)

Redacția

Alertă de securitate. Președintele Biden și prima doamnă, evacuați de angajații Secret Service. Ce s-a întâmplat în apropierea casei de vacanță în care se aflau cei doi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site