RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentLocal

Pregătiri pentru organizarea Târgului Meșterilor Populari, la Pașcani

Manifestare intrată deja în tradiția Pașcaniului, Târgul Meșterilor Populari, cunoscut ca Târgul de Sântilie își va deschide din nou porțile în centrul municipiului. Astfel, în perioada 19 – 21 iulie 2024, pe strada Ștefan cel Mare va avea loc a XV-a ediție a Târgului Meșterilor Populari. Pe parcursul a trei zile, renumiţi meşteri populari îşi vor prezenta cele mai însemnate creaţii. Cu acest prilej, pășcănenii pot achiziționa produse care țin vie tradiția românească. 

”Târgul Meșterilor Populari este organizat în perioada 19-21 iulie, de către Casa Municipală de Cultură ”Mihail Sadoveanu”. Se vor trimite 65 de invitații către meșteri populari din diverse zone ale țării, care până pe 30 iunie vor trebui să trimită confirmările. Așa s-a procedat în fiecare an. Și în funcție de numărul meșterilor populari prezenți, vom organiza pe strada Ștefan cel Mare acele standuri, de la care locuitorii vor putea achiziționa tot felul de produse”, ne-a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani.   

Târgul va avea ca obiective principale promovarea meşteşugurilor artistice tradiţionale şi educarea publicului, în special a celui tânăr, în spiritul cunoaşterii, preţuirii şi respectului pentru tradiţii şi bun gust.

Related posts

Acțiune PNL de “Ziua Copilului” cu prinți, prințese și multe surprize pentru cei mici (VIDEO)

Redacția

Cutremur azi în România. Seismul de 4,2 pe Richter s-a produs în Vrancea

Redacția

Pregătiți? În curând va avea loc Echinocțiul de Toamnă! Cum ne influențează viața acest eveniment astronomic

Redacția
Încarcă...