RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Prefectul județului nu a vrut să facă lumină în cazul achizițiilor publice de la Pașcani! Laura Pașcu spune că va sesiza instanța civilă, dar și organele de urmărire penală!

Un nou episod din scandalul „achizițiilor publice” din Primăria municipiului Pașcani. Prefectul județului Iași a transmis primarului Dumitru Pantazi,  spre rezolvare, petiția în care Laura Pașcu, funcționar în cadrul Compartimentului de Achiziții Publice, reclama nereguli privind gestionarea contului de acces în portalul achizițiilor publice.

 Laura Pașcu a sesizat prefectul județului Iași, în urmă cu câteva săptămâni,  privind faptul că reînnoirea și folosirea certificatului digital pentru accesarea sistemului public de achiziții publice s-a făcut cu încălcarea legii. Pașcu mai acuză că persoanele care au fost nominalizate de Dumitru Pantazi prin dispoziție să aibă acces la sistemul electronic al achizițiilor publice, au în acest moment mai multe drepturi decât li s-au dat prin dispoziția de primar.

  

Marian Șerbescu, prefectul județului Iași, a considerat, însă, că anularea dispozițiilor emise de primar pe tema achizițiilor publice se poate doar prin procedură administrativă. În acest moment, sesizarea se află pe masa de lucru a primarului Dumitru Pantazi pentru a primi o rezoluție.

Laura Pașcu spune, că dacă sesizarea sa va fi respinsă de edilul șef, se va adresa instanței de contencios administrativ și organelor de urmărire penală, pentru a face lumină în acest caz.

Advertisements

Related posts

Concurs pentru ocuparea unui post de infirmieră la Școala Specială Pașcani

Redacția

Pietruierile cu piatră concasată au fost începute din Gâștești

Marius Parteni

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care părinţii îşi pot lua liber până la terminarea şcolii, pentru a sta cu copiii

Redacția
Încarcă...