NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Populația Rusiei a scăzut cu aproape un milion în ultimul an – record istoric, pe fondul pandemiei de Covid

Eveniment epocal: timp de 12 luni, din octombrie 2020 până în septembrie 2021, declinul natural al populației din Rusia a fost probabil cel mai mare din istoria pe timp de pace: aproximativ 997 de mii de oameni”, scrie pagina sa de Facebook demograful rus Alexei Rakșa.

Aproape toată deteriorarea se datorează creșterii mortalității, care se exprimă și în scăderea dramatică a speranței de viață (cu aproximativ patru ani). La rândul său, aproape întreaga creștere a mortalității are drept cauză infecțiile cu Covid-19, nu ‘panica’ sau ‘refuzul serviciilor medicale planificate’. O parte mică a acestei mortalități sporite se datorează refuzului primirii în urgență din cauza depășirii capacității spitalelor cu Covid, suprasolicitării serviciilor de ambulanță, cu maxim 10-20 mii din cauza mortalității sporite prin consum de alcool și droguri”, mai scrie Rakșa.

Rusia are una dintre cele mai mari cifre de morți din lume Covid-19 – oficial aproape 218.000 de decese, dar cel puțin 660.000 de decese în exces față de media obișnuită de la începutul pandemiei în martie 2020.

Populația totală a Rusiei, actualmente în jur de 145 de milioane, este mai mică decât atunci când președintele Vladimir Putin a venit la putere în 2000,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

UAIC renunţă la examenele scrise; probele orale se vor susţine online

Redacția

O ambarcațiune plină cu migranți s-a scufundat în largul insulei Creta. Noua persoane, date dispărute

Redacția

Guvernul trage pe linie moartă mai mulţi dinozauri politici. Cine rezistă în continuare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site