RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Populația Rusiei a scăzut cu aproape un milion în ultimul an – record istoric, pe fondul pandemiei de Covid

Eveniment epocal: timp de 12 luni, din octombrie 2020 până în septembrie 2021, declinul natural al populației din Rusia a fost probabil cel mai mare din istoria pe timp de pace: aproximativ 997 de mii de oameni”, scrie pagina sa de Facebook demograful rus Alexei Rakșa.

Aproape toată deteriorarea se datorează creșterii mortalității, care se exprimă și în scăderea dramatică a speranței de viață (cu aproximativ patru ani). La rândul său, aproape întreaga creștere a mortalității are drept cauză infecțiile cu Covid-19, nu ‘panica’ sau ‘refuzul serviciilor medicale planificate’. O parte mică a acestei mortalități sporite se datorează refuzului primirii în urgență din cauza depășirii capacității spitalelor cu Covid, suprasolicitării serviciilor de ambulanță, cu maxim 10-20 mii din cauza mortalității sporite prin consum de alcool și droguri”, mai scrie Rakșa.

Rusia are una dintre cele mai mari cifre de morți din lume Covid-19 – oficial aproape 218.000 de decese, dar cel puțin 660.000 de decese în exces față de media obișnuită de la începutul pandemiei în martie 2020.

Populația totală a Rusiei, actualmente în jur de 145 de milioane, este mai mică decât atunci când președintele Vladimir Putin a venit la putere în 2000,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Aleşii PNL, PSD, USR şi AUR părăsesc Grupul de prietenie cu Federaţia Rusă din Parlament

Redacția

Preşedintele comisiei SRI, despre atacul cibernetic revendicat de Killnet: Există în România o investigaţie

Redacția

VIDEO Rusia a tras o rachetă de croazieră asupra unei brigăzi militare din orașul Jîtomîr / A fost lovit și un bloc din apropierea unui spital

Redacția
Încarcă...