RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pompierii pășcăneni susțin tinerii implicați în evenimentul „Ziua Ștafetei”

Pompierii pășcăneni s-a alăturat campaniei naționale „Ziua Ștafetei”, ce promovează dreptul copiilor și al tinerilor de a-și construi propriul viitor.

 

Evenimentul se desfășoară în fiecare an în luna noiembrie, în preajma Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, fiind o inițativă a reprezentanței din România a Fundației Terre des hommes Elveția. Astfel, în data de 22 noiembrie a.c., 6 copii în vârstă de 14 ani, au ales sa “preia ștafeta” de la pompierii din cadrul Secției Pașcani. Copiii au fost primiți cu multă căldură de către salvatorii pășcăneni și sprijiniți să învețe cât mai multe lucruri despre meseria pe care în viitor își doresc să o practice.

  

Deși au o vârstă fragedă, cei 6 tineri au trecut astăzi printr-o adevărată inițiere în profesia de pompier. În cadrul prezentărilor teoretice, aceștia au aflat momente de interes din istoria pompierilor din Pașcani, misiunile la care intervin, pregătirea zilnică pe care o fac pentru a se descurca în cele mai dificile intervenții. 

A urmat apoi o parte foarte așteptată de către copii, respectiv prezentarea autospecialelor și a tehnicii de intervenție, precum și manevrarea, cu ajutorul pompierilor, a accesoriilor de descarcerare. Copiii au mai învățat că un principiu foarte important pentru succesul unei intervenții este siguranța salvatorului, așa încât au fost invitați să se echipeze cu mijloacele de protecție ale pompierilor: costum, cască, aparatul de respirat cu aer comprimat.

La finalul vizitei, pompierii au pregătit o surpriză copiilor, simulând producerea unui incendiu. Cu energie și curaj, viitorii pompieri au reușit să-l stingă.

Sperăm că am reușit să organizăm o zi deosebită pentru acești tineri și îi așteptăm să ne devină colegi!

 

 

Related posts

Mașină răsturnată la intrarea în satul Gura Bâdiliței, comuna Vânători (FOTO)

Marius Parteni

Un Audi A6 a intrat în Podu Iloaiei într-o turmă de mistreţi

Redacția

Amenzi pentru proprietarii maşinilor parcate ilegal

Oana Cordoneanu
Încarcă...