RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Polonia, Ungaria și Slovacia anunță că vor menține RESTRICȚIILE privind importurile de produse agricole din Ucraina

Polonia, Slovacia și Ungaria își vor impune propriile restricții asupra importurilor de cereale ucrainene, au declarat vineri autoritățile din cele trei state, după ce Comisia Europeană a decis să nu prelungească restricțiile din luna mai, care au permis Poloniei, Bulgariei, Ungariei, României și Slovaciei să interzică vânzările interne de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea soarelui ucrainene.

Restricțiile impuse de Uniunea Europeană în luna mai au permis Poloniei, Bulgariei, Ungariei, României și Slovaciei să interzică importurile de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea soarelui ucrainene, permițând în același timp tranzitul acestor mărfuri pentru export către statele în curs de dezvoltare.

„Vom prelungi această interdicţie în ciuda dezacordului lor, în ciuda dezacordului Comisiei Europene”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki la un miting în oraşul Elk din nord-estul ţării.

„Vom face acest lucru pentru că este în interesul fermierului polonez”, a mai spus el, în condiţiile în care Polonia este în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc luna viitoare.

Advertisements
  

La rândul său, Ungaria a impus restricții privind importul de 24 de produse agricole ucrainene, inclusiv cereale, legume, mai multe produse din carne și miere, potrivit unui decret guvernamental publicat vineri.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Un american s-a prefăcut că a fost lovit de o mașină Tesla pentru a cere despăgubiri. Din păcate pentru el, a omis un detaliu esențial | VIDEO

Redacția

Președintele din Peru, demis și arestat de Poliția Națională, după ce a încercat să dizolve Parlamentul. Conducerea a fost preluată de o femeie

Redacția

A murit actrița Diane McBain, cunoscută pentru aparițiile pe scenă alături de Elvis Presley. Ea s-a stins din viață la 81 de ani

Redacția
Încarcă...