NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Poliţele RCA se vor scumpi

Poliţele RCA se vor scumpi cu maximum 12%, odată cu intrarea în vigoare a ordonanţei, care prevede decontarea directă în caz de accident.

Este procentul care a reieşit dintr-un studiu de impact făcut de specialiştii Autorităţii de Supraveghere Financiară, însă majorarea poliţelor ar putea să fie semnificativ mai mică, a explicat, astăzi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Apostol.

Daniel Apostol: Potrivit calculelor pe care le-au făcut exeprţii noştri, prin modificările pe care le-ar aduce această ordonanţă de urgenţă, am estima o posibilă majorare a tarifelor RCA de maxim 10 poate 12%. Nici acest nivel nu e foarte sigur, pentru că estimarea se bazează pe situaţia actuală din piaţă, o situaţie care se va schimba sperăm noi radical după ce legea va fi modificată, în sensul pozitiv, o schimbare radicală în bine pentru toţi cetăţenii, motiv pentru care sunt şanse mari ca scumpirile să fie semnificativ mai mici, după plafonul de 10-12%.

Decontarea directă în caz de accident înseamnă că şoferul păgubit va putea să se adreseze pentru reparaţii direct firmei cu care a încheiat asigurarea şi nu celei care a emis poliţa şoferului vinovat, iar pentru reglarea pieţei ordonanţa privind decontarea va impune ca operatorii de asigurări să dovedească că au rezerve suficiente de bani pentru acoperirea despăgubirilor raportat la numărul de poliţe emise. O altă prevedere ce ar urma să fie introdusă în actul normativ, de această dată la cererea asiguratorilor, va prevedea ca service-urile auto să aibă tarife fixe pentru reparaţii. Proiectul de ordonanţă se află încă în dezbatare publică, dar ar urma să fie adoptat cât mai repede de guvern.

  

radio iasi

Advertisements

Related posts

Impozite mai mari pentru locuinţe, maşini şi terenuri. Ultimele modificări propuse de Guvern în Codul Fiscal

Redacția

Un absolvent de şcoală profesională e angajat cu 4.000 de lei brut, un absolvent de facultate cu 2.230 de lei brut

Redacția

Noua lege RCA a intrat azi în vigoare. Cu aberaţii cu tot. Cele șapte mari modificări

Redacția
Încarcă...