RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie: ”Nu mi-am propus să fiu cel mai popular om din Pașcani”! Primarul a solicitat polițiștilor locali să amendeze pe cei care aruncă gunoaie, pe domeniul public

Polițiștii locali ar urma să aplice amenzi pentru cei care aruncă hârtii, coji de semințe sau chiștoace pe domeniul public. Asta după ce ani la rând astfel de amenzi nu au fost aplicate de polițiștii locali. Întrebat de presă dacă nu cumva amenință cetățenii cu sancțiuni, în contextul în care a anunțat amenzi și pentru cei care nu-și sterlizează câinii de companie, primarul Marius Pintilie a spus că nu dorește altceva decât să aplice legea și a precizat că nu și-a propus să fie cel mai popular om din Pașcani.

„Asta este legea! Eu nu mi-am propus să fiu aici cel mai popular om din orașul Pașcani. Cetățenii m-au ales să rezolv o treabă. Eu am două metode. Așa știu eu în viață că trebuie făcut. Trebuie să explici de 10 ori, iar pentru cei care nu înțeleg sau care nu vor, dar de obicei nu vor, se fac că nu înțeleg, urmează amenzile. Legea prevede lucrul ăsta, eu nu mi-am propus să fiu cel ma gingaș sau cel mai popular”, a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani. 

Pintilie a mai arătat că pe chestiunea colectării deșeuriloe nu s-au aplicat amenzi, dar că în cazul aruncării de gunoaie pe domeniul public, nu există altă soluție decât aplicarea legii.

„Dacă pe salubritate nu s-a dat nicio amendă și ce-am făcut până acum am încercat să corectăm regulile noastre și nu am certat pe nimeni și nu am dat nicio amendă pe salubritate nimănui. Totuși cred că pe curățenie stradală lucrurile sunt clare: nu ai voie să arunci ambalajul pe jos dacă ai mâncat o ciocolată. Am spus celor de la Poliția Locală: dați amenzi, pentru că lumea trebuie să înțeleagă că nu se poate așa: mănânc și arunc pe jos. Îi văd și eu cum se comportă, nu toți, o mică parte, nu putem generaliza. Dar acei 3-4 – 5 % dintre pășcăneni, care nu respectă regulile astea, fac ca orașul nostru să nu fie printre cele mai curate. Eu mi-am propus în mandatul meu, așa cum se vorbea despre tatăl domnului viceprimar, pe vremea lui Rățoi era curat în oraș”, a mai adăugat Pintilie. 

  

Și viceprimarul Cristian Rățoi a susținut acest punct vedere. În opinia acestuia, pășcănenii trebuie să dea dovadă de spirit civic și de cei 7 ani de acasă. Rățoi a dat și-un exemplu personal, arătând că deși este fumător nu aruncă chiștocul pe stradă.

Ar fi foarte bine dacă s-ar discuta și despre spiritul civic și despre cei 7 ani de acasă și bunul simț. Pentru că noi nu am spus că vom amenda toți pășcănenii, asta să fie clar. Dar să-l vezi că stă pe bancă și mânâncă semințe, aruncă cojile pe jos, sau stă în parc și face același lucru, sau stă la gară și face același lucru, sau în piață, sau oriunde, pentru că așa a fost el învățat… Și eu sunt fumător, fumez pe stradă dar nu o să vedeți că arunc chiștocul pe stradă. Îl pun în buzunar și-l arunc la coșul de gunoi. Fiecare trebuie să dea dovadă de 7 ani de acasă și bun simț”, a susținut și Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Related posts

Ninsori abundente si viscol. Cum arata prognoza meteorologilor pentru cele trei luni de iarna

Redacția

Trotuarul spre Școala “Ion Creangă” a intrat în reabilitare!

Marius Parteni

Se fac teste pentru prima ședință de Consiliu Local on-line

Răzvan Grecu
Încarcă...