NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie a anunțat că ApaVital va fi amendată, dacă nu reface străzile și trotuarele după intervenții

Primarul Marius Pintilie a anunțat că a ajuns la capătul răbdării cu cei de la ApaVital și că a notificat Poliția Locală să verifice și să amendeze, dacă este cazul, operatorul regional de apă și canalizare. S-a ajuns în această situație, conform edilului șef, după ce mai multe lucrări de intervenție executate de societatea ieșeană au lăsat pe străzile din Pașcani, denivelări și prundiș.

Într-o emisiune la Actualitatea TV, primarul Marius Pintilie a declarat, că deşi a atras atenţia de mai multe ori celor de la ApaVital de a lăsa străzile și trotuarele, după intervenții, într-o stare cât mai bună, operatorul i-a ignorat solicitările. Primarul a cerut Poliției Locale să verifice dacă avizele de intervenție eliberate de Primărie, la solicitarea ApaVital, sunt respectate, iar în cazul în care se constată că nu, operatorul să fie amendat.

„La relaționarea strictă cu ApaVital vă pot declara că sunt nemulțumit că nu reușesc să facă acele plombări ale străzilor după intevențiile la rețele pe care le fac. I-am rugat de vreo 10 ori, iar astăzi am dat dispoziție către Poliția Locală ca să ia la rând toate avizele de intervenții pe domeniul public: trotuare sau străzi, și alea care nu sunt readuse la starea inițială vor primi somații și apoi amenzi cei de la ApaVital. Încep să dau amenzi pentru că nu am cu cine să mă înțeleg și eu nu pot să vorbesc așa ca televizorul, trebuie ca cineva să facă treaba pe care a promis că o face. Și o va face până la urma urmei, dacă nu cei de la ApaVital o să plătească amenzi. Mi se spune da, dar nu se face, iar eu nu suport așa ceva. Deci i-am rugat să nu mai lase prundiș, în momentul în care intervin în asfalt sau pe trotuare . Este și o groapă aici pe Crinilor, nu au semnalizat-o, nu au făcut nimic, au lăsat niște prundiș acolo și la revedere. Am zis ca măcar pe timp de iarnă să monteze niște pavele, la nivelul asfaltului în așa fel încât trecerea cu mașina să fie cât se poate de lină. Se va tasa pâmântul natural, iar în primăvară când o să aibă asfalt la dispoziție, să scoată pavelele și să pună asfalt, și va fi mai bine decât situația din prezent. Au spart la blocul Moldova și l-am chemat special pe directorul de la Pașcani de la ApaVital și l-am rugat frumos să facă în așa fel încât cei care merg pe jos sau la volanul mașinii să nu simtă denivelări în urma lucrărilor. De mâine, poimânie dăm amenzi”, a anunțat primarul Marius Pintilie.

Până acum, în cei aproape 7 ani de când activează la Pașcani, ApaVital nu a primit nicio amendă de la Primărie, deși cetăținii au sesizat în dese rânduri faptul că operatorul nu a readus străzile și trotuarele la starea inițială după intervenții. În comparație, în Municipiul Iași, conform portalului instanțelor judecătorești din România, ApaVital este amendată cu celeritate de polițiștii locali pentru astfel de situații.

  

Reprezentantul ApaVital, Gheorghe Vlasie, a declarat că nu comentează declarațiile primarului Marius Pintilie, dar a anunțat că societatea a achiziționat deja pavele pentru a fi montate acolo unde au avut loc intervenții.

Astăzi, în jurul orei 15.30, angajații societății au acoperit cu pavele locul unde s-a intervenit pe strada Crinilor, cel mai probabil decizia fiind luată după anunțul făcut ieri seară de primar.

Advertisements

Related posts

Primele curse de pe traseul public local au fost amânate în această dimineață

Redacția

Propunere: Plăcuţe noi pentru identificarea străzilor şi a imobilelor din Paşcani

Ema Roman

Un nou proiect pentru sortarea deseurilor in judet

Redacția
Încarcă...