RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Peste 1000 de tineri vor participa la prima slujbă în catedrala din Paşcani, oficiată de Mitropolitul Moldovei

Cea dintâi slujbă desfăşurată în catedrala Pogorârii Sfântului Duh din Paşcani va avea loc pe data de 30 septembrie a anului viitor. Mitropolitul Teofan, alături de 400 de tineri de la Adunarea Tinerilor Ortodocşi din România vor oficia liturghia în faţa a sute de credincioşi.

 

  

 

 

 

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei de Consiliu Local, ce a avut loc ieri la Primărie. Preotul Protopop Pavel Postolachi este cel care a făcut public acest eveniment religios şi cultural totodată.

“Cu bucurie am acceptat propunerea ca în 30 septembrie 2016 să avem la Paşcani o adunare a tinerilor. Proiectul este iniţiat de Adunarea Tinerilor Ortodocşi din România, cu filiale în toată ţara. Vor fi prezenţi aici un nucleu de 300-400 de tineri veniţi din toată ţara care vor fi însoţiţi şi de alţi tineri, în jur de 1000. Va fi un program special. Unul dintre punctele programului este acela de a săvârşi o sfântă liturghie într-un spaţiu în care să încapă toţi aceşti tineri. Ne-am gândit să amenajăm demisolul catedralei pentru a săvârşi prima sfântă liturghie, IPS Mitropolit Teofan”,  a declarat protopopul Pavel Postolachi.

În acelaşi context, protopopul Paşcaniului a ţinut să menţioneze că s-a convins de faptul că şi în Paşcani se fac lucruri bune. Acesta este încântat de noua înfăţişare a scărilor mari şi a esplanadei şi s-a gândit că ar fi potrivită o procesiune cu Drumul Crucii în vierea mare, înainte de Paşti.

“Într-o seară de vinerea mare, înainte de Paşti, să facem o procesiune cu Drumul Crucii, plecând de la Biserica Adormirii şi urcând cu o cruce simbolizată la finalitatea treptelor mari”, a mai adăugat Pavel Postolachi.  

 

Până atunci însă, catedrala este în plin proces de construcţie, aşa cum se întâmplă încă din anul 2005. În această toamnă se lucrează la un acoperiş provizoriu care să ferească interioarele catedralei de ploi şi ninsori. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

De vorbă cu strada (18 Martie 2016): SUNTEM PREA PROȘTI PENTRU A VOTA?!

Redacția

Un copil de 12 ani s-a aruncat în apele Jijiei.Se presupune că era supărat pentru că a rămas repetent

Redacția

De Moș Nicolae, Rompak face cadouri copiilor din suburbiile Pașcaniului

Ema Roman
Încarcă...