RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Percheziții la Pașcani într-un dosar de evaziune fiscală și fals în înscrisuri

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, efectuează azi, 3 mai, 67 de percheziţii domiciliare, în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău și Vaslui.

În zona noastră acestea sunt făcute la Pașcani, Hârlău și Ciurea. Percheziţiile sunt efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureș, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.

  

În perioada 2014-2015 , 40 de persoane, reprezentanți ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 500.000 de euro.

Vom reveni cu amănunte!

 

 

Related posts

Dragnea, audiat prin videoconferință. Se judecă cerere de eliberare condiționată

Redacția

Tineri din Iași, vânați și pe raza orașului Târgu Frumos, fugăriţi cu focuri de armă de un patron de pensiune excitat

Redacția

Au vrut să se încălzească, dar și-au dat foc la casă

Teona Gherasim
Încarcă...