NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pentagonul știa de iminentul atac de la aeroportul din Kabul și era pregătit pentru “victime multiple” / De ce a întârziat închiderea Abbey Gate

Forțele americane erau avertizate să se pregătească pentru un atac iminent cu ”victime multiple” cu mai puțin de 24 de ore înainte de atacul sinucigaș de la aeroportul din Kabul. Poarta Abbey, unde cetățenilor americani li s-a spus să se adune pentru a avea acces la aeroport, era „cu cel mai mare risc”, însă închiderea acesteia a fost întârziată.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a dat instrucțiuni liderilor departamentului să se pregătească pentru un eveniment iminent cu ”victime multiple”, potrivit notelor clasificate a unei ședinței a Pentagonului consultate de Politico.

În timpul ședinței, generalul Mark Milley a spus că există informații secrete ”semnificative” care indică faptul că ISIS-K plănuia un ”atac complex”.

Într-o discuție separată de joi dimineață la Kabul, comandații au detaliat un plan de a închide Abbey Gate joi după-amiază, dar americanii au decis să țină poarta deschisă mai mult decât ar fi dorit pentru a permite aliaților brianici, care acceleraseră retragerea, să își evacueze personalul, care se afla în apropierea de Hotelul Baron.

  

Evacuații britanici încă nu ajunseseră când atacul a avut loc, a spus un oficial al apărării pentru Politico, dar bomba a făcut două victime britanice.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Piscinele exterioare și sălile de fitness, redeschise în anumite condiții

Redacția

Instructorii auto au invins Ministerul Transporturilor

Redacția

Mamă dată afară din casa ei de propriul fiu. Bătrâna, găsită de poliţişti în scara blocului, plângând

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site