RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Paznic de vânătoare din Brătești bătut și deposedat de arma de foc. Poliția a început o anchetă în acest caz

Caz incredibil petrecut sâmbătă seara pe un câmp din apropierea municipiului Pașcani. Paznicul de vânătoare de pe fondul Miroslovești a fost bătut în mașina personală de două persoane, care ulterior i-au sustras dintre scaune arma de vânătoare.

Vasile Balan a scăpat cu greu din mâinile agresorilor și a anunțat Poliția despre cele întâmplate. Imediat au fost formate echipe de polițiști care au plecat pentru a prinde indivizii. La aproximativ o oră după ce paznicul a reclamat fapta, două persoane s-au prezentat la sediul Poliției din Stolniceni-Prăjescu cu arma paznicului de vânătoare în mână, despre care au spus că au găsit-o pe un câmp. Persoanele sunt aceleași indicate de Vasile Balan ca agresori. Este vorba despre Florentin Moțcu și fiul acestuia Gabriel. Incidentul s-a petrecut după ce o grupă de la Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi a împușcat sâmbătă dimineața un câine în apropierea unei stâni. Membrii se aflau în acțiune de combatere a câinilor fără jujău și vulpilor de pe fondul de vânătoare. Varianta lui Vasile Balan este aceea că proprietarul stânii a decis să se răzbune pe el din această cauză.

“Mă loveau și spuneau hai să îl omorâm”

  

Vasile Balan a povestit reporterilor Actualitatea Tv că a fost blocat cu mașina sâmbătă seara pe un câmp, iar din aceasta au coborât Gabriel și Florentin Moțcu. “Eu am rămas în zonă, toată ziua. Am avut autorizație să împușcăm vulpi, viezuri și câini fără jujău. Seara după ce am stat la o cazemată am plecat spre casă. M-am oprit pe câmp să vorbesc cu un paznic de la un teren unde era cultivată sfeclă, după care mi-am continuat drumul. La un moment dat în față mi-a apărut un autoturism care m-a blocat. Din el au coborât Florentin și Gabriel Moțcu. Au vrut să mă tragă afară din mașină, dar nu au reușit. Cum geamul din stânga de la mine era deschis, au început să mă lovească. Am ochiul umflat. Mi-au rupt și hainele. Mă loveau și spuneau hai să îl omorâm. În tot acest timp m-am apărat cum am putut. Fiul acestuia a zărit arma între scaune, pe care a luat-o după ce a deschis portiera din dreapta. A început să dea cu ea de pământ, după care s-a dus și taicăsu. Atunci eu am pornit mașina și am plecat. Noroc că nu avea cartuș că poate mă omorau”, ne-a declarat Vasile Balan.

Advertisements

Arma a fost dusă la Poliție de cei acuzați de agresiune

Când a reușit să scape, paznicul a sunat la 112 și a anunțat incidentul. Imediat s-au format echipe operative care au pornit la identificarea indivizilor. La scurt timp de la sesizarea autorităților, Gabriel și Florentin Moțcu au ajuns la sediul Poliției din Stolniceni-Prăjescu, unde au predat arma. Ei au declarat că au găsit-o pe un câmp.

Advertisements

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iași a confirmat incindentul. În acest caz Poliția a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-au petrecut faptele. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele acuzate riscă ani grei de închisoare pentru infracțiunile de lovire, ultraj și furtul armei.  AJVPS Iași va depune o plângere împotriva agresorilor, ținând cont de faptul că paznicul se afla în serviciu. Florentin și Gabriel Moțcu nu au putut fi contactați pentru a furniza un punct de vedere.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Accident cu victime pe E85: Un șofer de tir a lovit un autoturism marca Dacia

Marius Parteni

DNA, chemată la Primăria Paşcani privind activităţile societăţii SC CLP Eco-Salubritate SA

Redacția

Un bărbat a sunat la 112 și a amenințat că va folosi arma și va face singur dreptate, dacă polițistul care a accidentat mortal o fetiță în Sectorul 1 nu va fi arestat

Redacția
Încarcă...