NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Patru bărbați din Miroslovești cercetați pentru furt din locuințe. Infractorii acționau în special în mediul rural, pe raza mai multor județe

Hoții nu mai sparg ușile, ci te fac să le dai singur drumul în casă. Acești infractori,denumiți falși vizitatori, acționează prin distragerea atenției victimei sau atribuirea unor calități false și încearcă astfel să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare.

Sunt politicoși și oferă ceva spre vânzare, sau pretind a fi reprezentanți ai unor autorități publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Infractorii fac parte din categoria de persoane convingătoare și insistente și de cele mai multe ori lucrează în echipă: în timp ce primul ţine victima de vorbă şi îi distrage atenţia, cel de-al doilea pătrunde în celelalte camere ale locuinţei în căutarea de bani şi bunuri de valoare pe care le sustrage chiar de sub nasul victimei.

 Sâmbătă, 21 februarie, în jurul orelor 07.30, polițiștii din Podu Iloaiei au fost sesizaţi de o femeie de 73 ani, din localitate despre faptul că în cursul dimineţii, două persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde i-au sustras suma de 2600 lei.

  

În aceeaşi zi, la orele 10:00, Secţia 1 Poliţie Rurală Iaşi a fost sesizată cu privire la faptul că în jurul orelor 09:30, trei persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei unei femei din comuna Schitu Duca, sub pretextul că oferă ajutoare, constând în îngrăşământ pentru terenul agricol şi suma de 100 lei. I-au oferit o bancnotă de 200 lei, solicitând rest 100 lei, moment în care victima, având suspiciuni cu privire la acţiunea persoanelor respective, a refuzat propunerea, iar persoanele în cauză au părăsit zona.

Advertisements

În urma celor două sesizări și a datelor primite, polițiștii au dat în consemn autoturismul cu care circulau persoanele în cauză, acesta fiind oprit de un echipaj al Biroului Rutier Iași în zona Bucium din municipiul Iași. În  mașină se aflau 4 bărbați, respectiv N. Mihai, de 40 ani, P. Marian, de 26 ani, S.Răzvan, de 27 ani și S. Adrian, de 23 ani, toți din comuna Mirosloveşti.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autovehiculului şi persoanelor în cauză a fost găsită asupra lor suma de 15000 lei. În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că doi dintre ei sunt prezumtivii autori ai faptei comise în orașul Podu Iloaiei, respectiv N. Mihai şi P. Marian care  au recunoscut comiterea faptei. Partea vătămată a revenit ulterior asupra plângerii introduse şi a declarat că s-a împăcat cu aceştia întrucât şi-a recuperat prejudiciul în totalitate.

În cadrul verificărilor efectuate s-a stabilit că cei patru sunt prezumtivii autori a unei fapte comise în mod similar, în aceeași zi, pe raza comunei Micleşti, judetul Vaslui. Cercetările și persoanele au fost preluate de polițiștii IPJ Vaslui pentru continuarea cercetărilor în mai multe cauze cu acelaşi mod de operare.

Advertisements

Totodată la nivelul IPJ Iași continuă cercetările, în colaborare cu polițiștii din județele limitrofe, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor patru persoane.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Minor bătut cu furca după ce a intrat cu oile pe imașul vecinului

Răzvan Grecu

Accident înfiorător, după ce o combină agricolă a intrat pe contrasens

Redacția

Transport de lemne confiscat de polițiștii pășcăneni

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site