NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pașcaniul trebuie să ardă ca șefii Primăriei să ia primele măsuri de protejare a populației în lupta cu temperaturile de afară

Nici o măsură anticaniculă la Pașcani. Reprezentanții instituției așteaptă declanșarea codurilor galben, portocaliu sau roșu de caniculă, pentru a lua primele măsuri. Asta deși în urmă cu aproximativ trei săptămâni de zile fostul viceprimar Vasile Axinte, anunța că Primăria va amplasa corturi ce vor fi deservite de personal medical.

 

 

  

Astăzi termometrele înregistrau la Pașcani 32 de grade celsius. Disconfortul termic este unul extrem de accentuat, mai ales după temperaturile ridicate din ultimilie zile. Corturile care ar fi trebuit amplasate în trei locații din municipiu lipsesc. La fel și resursele de apă potabilă de pe domeniul public. De câteva zile discutăm cu reprezentanții Primăriei, despre măsurile ce se impun în astfel de situații. Răspunsul a venit astăzi prin vocea purtătorului de cuvânt: “Legat de corturile caniculare, ele au fost achiziționate, le avem în Primărie, sunt pregătite și le ansamblăm în momentul în care primim din partea instituțiilor de drept cod galben, portocaliu sau roșu de caniculă. În acele condiții ansamblăm corturile, le aducem apă, le pregătim cum spune legea, și bineînțeles avem și parteneri în Primăria Pașcani cu farmacii și instituții care pot ajuta cu apă, aer condiționat și sprijin din partea celor de la Centrul de studii Ștefan cel Mare pentru partea de asistență medicală”, ne-a declarat Cristian Menegon.

În logica celor care conduc destinele municipiului nostru, măsurile de protejare a populației trebuie luate doar după declanșarea codurilor galben, portocaliu sau roșu. Nu de aceeași idee sunt alți primari din țară.

La Iași, primarul Mihai Chirica a dispus achiziționarea a zece instalații de climatizare mobile. În zece puncte din municipiul Iași sunt amplasate corturi cu instalații de climatizare și apă rece la dozator, pentru a fi folosite pe toată perioada de caniculă. Angajații centrelor de cartier și ai instituțiilor subordonate au primit apă minerală.

La Cluj-Napoca, unde primar este Emil Boc, au fost amenajate puncte de distribuire a apei potabile pentru a veni în sprijinul clujenilor pe durata caniculei. Clujenii au la dispoziție astfel de puncte de distribuire a apei potabile în toate farmaciile din oraș. Măsurile au fost instituite pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

La București Primăria Capitalei a pus la dispoziţia cetățenilor 18 corturi anticaniculă. Aceste corturi sunt deschise zilnic între orele 11,00 – 19,00 şi sunt dotate cu aer condiţionat, apă, tensiometre, aparate pentru măsurarea glicemiei şi medicamente de prim ajutor.

Advertisements

Related posts

Schimbări la plata asigurării de sănătate pentru românii din străinătate

Redacția

Virgil Musta explică modul în care poate fi extrasă o căpușă acasă, și de ce totuși trebuie mers la medic: Boala poate fi evitată

Redacția

Idei pentru un mic dejun sănătos. Ce să mănânci dimineața

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site