RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pașcani: Un nou târg caritabil pentru a veni în ajutorul lui Alex!

O nouă acțiune caritabilă va fi organizată la Pașcani, pentru a veni în ajutorul lui Alex, un copilaș în vârstă de 3 ani, care luptă cu o boală nemiloasă. Pentru că prima ediție organizată în luna iulie de trei mămici inimoase Alice, Iuliana și Andra a avut succes și s-a strâns suma de aproximativ 9.000 de lei, pe data de 22 august va fi organizat un nou eveniment. Cine vrea să dea o mână de ajutor, poate dona în special jucării, rechizite și cărți pentru a fi valorificate.

În cadrul evenimentului, pe lângă produsele puse la vânzare, organizatorii au amenajat un decor pentru fotografii profesionale. Între orele 15.00-17.00, bucuria a fost a celor mici atunci când și-au întalnit personajele preferate din desene animate, Mickey și Minnie Mouse și au avut ocazia să facă poze cu acestea.

În cadrul târgului de pe 22 august va exista o tombolă, unde se poate câștiga un pat pentru copii în formă de mașinuță. La vânzare vor fi și biciclete.   

Evenimentul din pe 22 august se va desfășura tot în fața Catedralei ”Pogorârea Sfântului Duh”. La prima ediție, produsele cele mai vândute au fost jucăriile.

  

Alexandru  Padina este un băiețel în vârstă de aproape 3 ani, din Slobozia, județul Ialomița,cu care soarta nu a fost prea darnică. Problemele micuțului au început la 3 săptămâni după naștere. La vârsta lui , Alexandru duce pe umeri o luptă grea cu o boală necruțătoare, amiotrofie musculară spinală tip 1 (SMA1), iar până la vârsta de 3 luni mai putea mișca doar degetele. Aceasta este o boală genetică rară, care îi răpește abilitatea de a se mișca, a inghiți și de a respira. Alexandru are nevoie de cel mai scump tratament din lume: costă 2.125.000 de dolari! Acesta este prețul tratamentului care ii poate asigura o viață mai bună – ZOLGENSMA, un vaccin produs în SUA, comparat cu o terapie genetică de ultimă generație prin care se înlocuiește gena lipsă, cea afectată care produce această boală.

Related posts

Sute de consultații pe zi la Spitalul Municipal Pașcani

Redacția

Când trebuie să stea copiii în carantină la revenirea dintr-un concediu în străinătate?

Redacția

Poşta Română începe distribuirea cardurilor de energie

Redacția
Încarcă...