RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii vor să intre în legalitate cu ApaVital, dar se trezesc că trebuie să achite consumuri frauduloase. Primarul nu are reacție!

Doi locatari ai blocului F1 din zona deal au venit astăzi la audiențele pe care primarul Dumitru Pantazi le-a ținut, pentru a se plânge de modul în care operatorul ApaVital înțelege să încheie contractele cu clienții locali. Aceștia se declară nemulțumiți de faptul că sunt obligați să plătească o cantitate de apă pe motiv că au consumat-o fraudulos. Scara lor de bloc este una dintre cele care a fost rebranșată, după ordinul dat pe șustache, în martie, de administrația locală. 

Această măsură li se pare un abuz cetățenilor din acest bloc. Ei au povestit că au mers la sediul instituției pentru a intra în legalitate. Au reprezentant de scară, au stabilit consumurile din apartament, dar problema a apărut când a trebuit parafată înțelegerea. Pentru perioada 2 martie – 17 august 2015 oamenilor li se solicită să plătească suma de 11.718 lei, fiindu-le înmulțită cu trei cantitatea de apă, motivul fiind acela că s-au branșat fraudulos. Pentru perioada 30 iunie 2014 – 2 august 2015, oamenii au de achitat suma de 8.853 lei.   

Pus în fața acestei situații, edilul local nu a putut furniza niciun răspuns. El le-a spus oamenilor să îl caute la începutul săptămânii viitoare pentru un răspuns, dar și că le va cere celor de la ApaVital să renunțe la această practică.

  

În situația locatarilor blocului F1 se regăsesc  și cei de la V1-2, care e pare că și-au luat angajamentul să achite consumul fraudulos. La fel pot păți toți cei care locuiesc în blocurile care s-au rebranșat la îndemnul neoficial al autorităților.

Reprezentanții ApaVital nu au putut fi contactați pentru a explica dacă vor condiționa pășcănenii de încheierea contractelor cu plata consumului fraudulos.

Reamintim faptul că în perioada ianuarie – martie când operatorul ApaVital a debranșat unele scări de bloc, Consiliul Local nu aprobase încă hotărârea prin care societatea putea furniza servicii la nivel local.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Grevă spontană la o societate din Pașcani! Angajatorul insistă pentru vaccinare, angajații se opun

Marius Parteni

Agenția de Dezvoltare Nord-Est a dat avizul final pe proiectul de creștere a eficienței energetice la școala ”Iordache Cantacuzino”

Răzvan Grecu

Conferință de presă PMP Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...