NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Electorale

Pășcănenii nu-l vor primar pe Dumitru Pantazi: 7578 au votat împotrivă, 6724 pentru! Doar 18.71% din cetățenii cu drept de vot au încredere în el!

Pașcaniul are pentru prima dată după revoluție un primar pe care majoritatea cetățenilor nu-l doresc. Dumitru Pantazi nu a reușit să convingă pășcănenii să-i acorde 50% + 1 din voturile valabil exprimate. Din cele 14.302, edilul șef a obținut 6724, în timp ce 7578 au fost împotriva sa.

 

 

Dacă până acum, pentru ca primarul ales să aibă reprezentativitate și legitimitate trebuia să obțină cel puțin 50% +1 din voturi, cu noua lege electorală regulile s-au schimbat. Cine obține mai multe voturi, indiferent dacă trece sau nu trece de pragul majorității, este declarat primar.

Mai mult, dacă e să ne raportăm la lista celor cu drept de vot ce locuiesc pe raza municipiului Pașcani, primarul Dumitru Pantazi nu depășește nici măcar 20%. Din cei 35.919 de cetățeni cu drept de vot, doar 18,71%, atât cât reprezintă cele 6724 de voturi, l-au mandatat să conducă municipiul.

Rezultatul de ieri arată că în cazul în care se organiza turul doi, cel mai probabil primarului Dumitru Pantazi pierdea alegerile.

Advertisements

Related posts

Cum s-a votat la Pașcani pe secții de votare: Iohannis a câștigat o singură secție de votare, iar Victor Ponta pe celelalte! Vezi rezultatele complete!

Marius Parteni

Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare vor avea loc termen. Democrația nu poate fi pusă în paranteză

Redacția

Iohannis, susținut de PNL, a câștigat alegerile la Pașcani!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site