RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii cred că falimentul PSA Pașcani a fost orchestrat politic. Primarul Pantazi: ”De ce s-a întâmplat de 25 de ani, nu cred că mă pot face eu responsabil”

Primarul municipiului Pașcani pare dintr-un alt film. Cu o ușurință de nedescris edilul local se detașează public, ori de câte ori are ocazia, de trecutul său politic și administrativ. Așa s-a întâmplat și la dezbaterea de la Primăria Pașcani, care a avut loc în data de 22 ianuarie.

 

Un cetățean a adus în discuție problemele cu care s-a confruntat ani de zile operatorul de apă local, care nu a beneficiat de același tratament de care are parte astăzi ApaVital.“Am ascultat și eu emisiunea aceea jenantă, cu domnul Doruș și Beneș, în care s-a pus problema falimentului PSA. PSA era o societate comercială și trebuia să aibă aceleași drepturi și mod de a lucra, exact cum lucrează ApaVital. Nu să se facă politică cu ea și bă nu încasați, nu încasați”, i-a spus Romel Vântur primarului.

  

Ceea ce a preferat primarul Dumitru Pantazi să răspundă este uluitor. Aproape te face să crezi că el a lipsit în ultimii 25 de ani din Pașcani.”PSA nu a fost lăsat să-și încaseze banii! Sper că nu de administrația pe care am condus-o de trei ani jumătate. Sper că nu mă fac vinovat, că nu am lăsat eu, să încaseze banii. Eu le-am dat toate instrumentele, toate pârghiile, Poliție Locală, să meargă să debranșeze când am fost solicitat. De ce s-a întâmplat de 25 de ani nu cred că mă pot face eu responsabil”, a spus primarul.

 Cetățeanul i-a replicat:”V-a învinovățit cineva personal? Vă simțiți vinovat? N-am nominalizat nimic”, a mai spus Vântur.“Ați spus că politic nu au fost lăsați să încaseze banii. Am argumentat că nu mi-am făcut niciodată campanie electorală pe aceste servicii”, a încercat să se scuze Dumitru Pantazi.

Primarul municipiului Pașcani uită că a făcut parte din Consiliile Locale de după Revoluție, care au aprobat împrumutul unor sume de bani pentru modernizarea sistemului de apă și canalizare. Mai mult în anul 2007 actualul primar a votat proiectul de hotărâre prin care DAC Pașcani nu trebuia să mai factureze pierderi cetățenilor, acestea urmând să fie suportate din bugetul local. Proiectul votat atunci s-a dorit a fi unul care să ajute candidatul PSD să câștige Primăria, dar a provocat operatorului local o gaură în buget de aproximativ 25 miliarde lei.

În anul 2013 operatorului local i-a fost impusă plata redevenței, motivat de faptul că trebuie să fie achitată rata împrumutului către Banca Europeană de Investiții. Este vorba despre 1,9 milioane lei. În același timp celor de la PSA nu le-au fost aprobate tarifele cu care s-au prezentat în Consiliul Local, dar nici bugetul pentru anul 2014, societatea fucționând și acum fără un astfel de act aprobat..

Tot în acel an a fost aprobată înființarea unei comisii care să analizeze oportunitatea aderării municipiului la ARSACIS și ApaVital. Lucru care s-a și întâmplat, mai ales că în octombrie 2013, la o întâlnire de la Ministerul Mediului, primarul Pantazi și-a luat angajamentul să treacă de votul legislativului local aceste inițiative.

Related posts

Bani pentru bonusuri și salarii colosale sunt! Primarul Pantazi blochează un proiect ce vizează sănătatea pășcănenilor

Marius Parteni

Spațiile de joacă din municipiu intră în reparații. Primăria răspunde de întreținere, angajații EcoServ SRL de curățenie

Iulia Huțanu

Municipul Paşcani va primi 1,2 milioane lei de la CJ Iaşi

Răzvan Grecu
Încarcă...