NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

PARTNERIAT INTERNAŢIONAL la Școala Postliceală Sanitară CENTRUL DE STUDII „Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani în FORMAREA ADULŢILOR în domeniul NURSINGULUI

Școala Postliceală Sanitară CENTRUL DE STUDII „Ștefan cel Mare și Sfant” Pașcani este gazdă pentru 23 de participanţi, 16 elevi și 7 profesori, din Sinop –  Turcia, în perioada 15-28 iunie 2014.

Unitatea de învăţământ a fost selectată ca partener în urma prezentării ofertei educaţionale, a resursei umane  cît şi a experienţei în derularea de programe comunitare. Parteneriatul se derulează în cadrul Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii, Leonardo da Vinci şi are ca obiectiv principal dezvoltarea de competenţe profesionale în domeniul nursingului.

Aceştia vor desfăşura un stagiu clinic  pe modulul Obstetrică şi nursing în obstretică în unitatea de învăţământ.Scopul acestui proiect este de a oferi posibilitatea participanţilor de a se perfecţiona în nursing astfel încât să fie mai uşoară integrarea lor pe piaţa muncii.

  

În urma participării la acest stagiu de formare, elevii şi profesorii îşi vor dezvolta competenţele necesare în acest domeniu, competenţe prevăzute în Standardul de pregătire profesională pentru calificarea asistent medical generalist, astfel încât, la finalizarea ciclului de şcolarizare să se poată integra pe piaţa muncii, indiferent de exigenţele acesteia, să contribuie la dezvoltarea propriului sistem sanitar prin îmbunătăţirea calităţii îngrijirilor medicale acordate în unităţile de sănătate sau să aibă iniţiativa de a începe o afacere pe cont propriu atât în ţară, cât şi în străinătate.

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Elevii de la ”Miron Costin” premiați la concursul județean pluridisciplinar « MAST »

Redacția

Învățământ obligatoriu de 15 ani. De când se va aplica legea și ce se întâmplă cu grădinițele

Redacția

Trei eleve din Pașcani au reprezentat municipiul la un proiect european care s-a desfășurat în Franța

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site