RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Actualitatea TV acasă la Parintele IUSTIN PARVU de la PETRU VODĂ, cu ocazia împlinirii a 94 de ani!

Duminică, 10 februarie, părintele Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă a împlinit 94 de ani, prilej cu care acesta a fost vizitat şi de un reporter al postului de televiziune Actualitatea TV care i-a înmânat un buchet de trandafiri din partea redacţiei.

Potrivit maicii stareţe de la spitalul aşezământului social-filantropic Petru Vodă, unde părintele primeşte asistenţă şi îngrijiri medicale, începând de miercuri, 6 februarie, şi până duminică, peste 3000 de credincioşi au poposit la uşa duhovnicului. Vin uneori şi peste 1000 de credincioşi pe zi, suntem atâtea maici care facem cu rândul şi tot nu putem ţine isonul părintelui care nu mănâncă şi nu se odihneşte până nu primeşte pe toată lumea, a declarat maica stareţă.

Părintele Iustin Pârvu este cunoscut în rândul creştinilor ortodocşi ca fiind unul din marii duhovnici ai ţării, la fel de căutat de credincioşi precum duhovnicii Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc şi Arsenie Boca, cu toţii trecuţi la cele veşnice. Păşcănenii îi datorează foarte mult acestui monah care a iniţiat şi finanţat proiectul de construire a Troiţei de la Moţca, sfinţită pe 10 noiembrie 2012, în prezenţa mitropolitului Teofan al Moldovei şi Bucovinei.

  

Părintele Iustin este unul dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a dat această ţară, poate chiar ultimul, a declarat părintele protop de Paşcani, Pavel Postolache. 

Related posts

Ultramaraton: Va alerga de la Rădăuţi la Iaşi pentru copiii abandonaţi. Se vor crea „puncte de alăturare“ și la Pașcani

Redacția

Suferință mare la audiențele prefectului. Instanța de judecată singura ce le poate face dreptate oamenilor

Marius Parteni

Cod roşu de nitraţi în judeţul Iaşi

Redacția
Încarcă...