NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Actualitatea TV acasă la Parintele IUSTIN PARVU de la PETRU VODĂ, cu ocazia împlinirii a 94 de ani!

Duminică, 10 februarie, părintele Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru Vodă a împlinit 94 de ani, prilej cu care acesta a fost vizitat şi de un reporter al postului de televiziune Actualitatea TV care i-a înmânat un buchet de trandafiri din partea redacţiei.

Potrivit maicii stareţe de la spitalul aşezământului social-filantropic Petru Vodă, unde părintele primeşte asistenţă şi îngrijiri medicale, începând de miercuri, 6 februarie, şi până duminică, peste 3000 de credincioşi au poposit la uşa duhovnicului. Vin uneori şi peste 1000 de credincioşi pe zi, suntem atâtea maici care facem cu rândul şi tot nu putem ţine isonul părintelui care nu mănâncă şi nu se odihneşte până nu primeşte pe toată lumea, a declarat maica stareţă.

Advertisements

Părintele Iustin Pârvu este cunoscut în rândul creştinilor ortodocşi ca fiind unul din marii duhovnici ai ţării, la fel de căutat de credincioşi precum duhovnicii Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc şi Arsenie Boca, cu toţii trecuţi la cele veşnice. Păşcănenii îi datorează foarte mult acestui monah care a iniţiat şi finanţat proiectul de construire a Troiţei de la Moţca, sfinţită pe 10 noiembrie 2012, în prezenţa mitropolitului Teofan al Moldovei şi Bucovinei.

  

Părintele Iustin este unul dintre cei mai mari duhovnici pe care i-a dat această ţară, poate chiar ultimul, a declarat părintele protop de Paşcani, Pavel Postolache. 

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Trei centre comunitare pentru mamele tinere din mediul rural

Redacția

Minivacanță de 5 zile în decembrie 2022: Guvernul a decis ca 2 decembrie să fie zi liberă

Redacția

Poliția rutieră în acțiune. Amenzi de aproximativ 30.000 lei în două zile

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site