RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Pâine ieftină la tot poporul și locuințe pentru toți tinerii cu școală

Aseară, balonul cu promisiuni s-a spart în capul noului premier! În programul său de Guvernare se regăsesc câteva măsuri sociale care aduc cu cele de acum 20 de ani- mâncare şi case pentru tot românul. 

 

Din septembrie noul Executiv vrea să scadă TVA de la 24% la 9 % pentru anumite alimente, în speţă pâinea. Acest lucru ar atrage după sine ieftinirea consistentă a produselor de panificaţie, astfel încât, spun guvernanţii, tot românul îşi va permite o pâine. Dacă acum o franzelă costă un leu, din toamnă ar putea fi 83 de bani. Rămâne de văzut, însă, câţi sorţi de izbândă va avea această măsură promisă, mai ales că oficialii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale s-au arătat sceptici în privinţa reducerii TVA la alimentele de bază, susţinând că o astfel de măsură ar reduce încasările la buget.

  

Pe de altă parte, Ponta mai spune că va vrea săs usţină tinerii sau familiile abia întemeiate. Executivul vrea să elaboreze un plan de susținere a realizării de locuințe în regim de credit ipotecar și identificarea unor forme de sprijin ale populației, în special a tinerilor și familiilor de tineri intelectuali pentru procurarea unei locuințe.

 

sursa Libertatea.ro

Related posts

Industria mondială a laptelui este pe punctul de a intra în criză. Fermierii își aruncă producția

Redacția

Cîţu: 152.000 de clienţi au beneficiat de amânarea ratelor până acum

Redacția

Orban anunţă “măsuri active” pentru relansarea economiei. Statul va plăti o parte din salariul celor ce revin la muncă

Redacția
Încarcă...