RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Pâine ieftină la tot poporul și locuințe pentru toți tinerii cu școală

Aseară, balonul cu promisiuni s-a spart în capul noului premier! În programul său de Guvernare se regăsesc câteva măsuri sociale care aduc cu cele de acum 20 de ani- mâncare şi case pentru tot românul. 

 

Din septembrie noul Executiv vrea să scadă TVA de la 24% la 9 % pentru anumite alimente, în speţă pâinea. Acest lucru ar atrage după sine ieftinirea consistentă a produselor de panificaţie, astfel încât, spun guvernanţii, tot românul îşi va permite o pâine. Dacă acum o franzelă costă un leu, din toamnă ar putea fi 83 de bani. Rămâne de văzut, însă, câţi sorţi de izbândă va avea această măsură promisă, mai ales că oficialii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale s-au arătat sceptici în privinţa reducerii TVA la alimentele de bază, susţinând că o astfel de măsură ar reduce încasările la buget.

  

Pe de altă parte, Ponta mai spune că va vrea săs usţină tinerii sau familiile abia întemeiate. Executivul vrea să elaboreze un plan de susținere a realizării de locuințe în regim de credit ipotecar și identificarea unor forme de sprijin ale populației, în special a tinerilor și familiilor de tineri intelectuali pentru procurarea unei locuințe.

 

sursa Libertatea.ro

Related posts

Scăpaţi de penalităţile la taxele şi Impozite Locale, dacă vă achitaţi integral debitele, până pe 31 martie 2016

Ema Roman

Pandemia de coronavirus a scumpit prețul la legume, fructe și alte produse alimentare

Redacția

Ştefan Mandachi: „Lucrătorii au fost alungaţi din ţară, prigoniţi de Statul nemernic, iar acum pe Stat îl doare-n c**! De ce ne buzunăreşti, ciorditorule?“

Redacția
Încarcă...