NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Pâine ieftină la tot poporul și locuințe pentru toți tinerii cu școală

Aseară, balonul cu promisiuni s-a spart în capul noului premier! În programul său de Guvernare se regăsesc câteva măsuri sociale care aduc cu cele de acum 20 de ani- mâncare şi case pentru tot românul. 

 

Din septembrie noul Executiv vrea să scadă TVA de la 24% la 9 % pentru anumite alimente, în speţă pâinea. Acest lucru ar atrage după sine ieftinirea consistentă a produselor de panificaţie, astfel încât, spun guvernanţii, tot românul îşi va permite o pâine. Dacă acum o franzelă costă un leu, din toamnă ar putea fi 83 de bani. Rămâne de văzut, însă, câţi sorţi de izbândă va avea această măsură promisă, mai ales că oficialii FMI, CE şi ai Băncii Mondiale s-au arătat sceptici în privinţa reducerii TVA la alimentele de bază, susţinând că o astfel de măsură ar reduce încasările la buget.

Advertisements
  

Pe de altă parte, Ponta mai spune că va vrea săs usţină tinerii sau familiile abia întemeiate. Executivul vrea să elaboreze un plan de susținere a realizării de locuințe în regim de credit ipotecar și identificarea unor forme de sprijin ale populației, în special a tinerilor și familiilor de tineri intelectuali pentru procurarea unei locuințe.

 

sursa Libertatea.ro

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Euro a ajuns la un nou maxim istoric. Cursul afişat de BNR: 4,8879 lei/euro

Redacția

Protest în fața Administrației Prezidențiale. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salariul minim și nivelul pensiilor

Redacția

Euro împlinește 20 de ani. Este utilizat în 19 din cele 28 de state membre

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site