NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Pacienții de la Oncologie, monitorizați medical în timp real

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi

 Pacientii dintr-un spital din Iasi, monitorizati in timp real de catre asistenti si medici.
Traseul fiecarui bolnav este urmarit mai usor cu ajutorul unui dispozitiv eletronic, ce faciliteaza actul medical si, cu un simplu click, asistentul medical stie ce tratament a primit fiecare pacient, ora la care trebuie sa ii fie administrata medicamentatia, dar si cantitatea de materiale sanitare utilizate pe perioada internarii. Un astfel de sistem informatic mai functioneaza la un singur spital din Bucuresti.

In prezent, 36 de dispozitive electronice sunt utilizate de medicii si asistentii care lucreaza la Institutul Regional de Oncologie de la Iasi. Odata ce pacientul este internat, primeste o bratara cu un cod de bare. Iar fiecare produs sanitar utilizat in tratatementul bolnavului se duce direct inspre codul de bare de pe bratara, informatiile medicale actualizandu-se in timp real.

Fiecare pacient, internat in unitatea sanitara, va fi monitorizat mult mai usor de catre personalul medical. Iar traseul bolnavului prin spital, de la acordarea tratamentului si pana la iesirea dintr-o interventie chirurgicala, de exemplu, va fi mai usor de urmarit, timpul alocat pacientului creste cu cel putin o ora, iar asistentii nu mai sunt nevoiti sa completeze sute de hartii zilnic.

Silviu Carstea, reprezentant firma IT: „Fiecare cont de medicatie, fiecare punguta de medicatie care pleaca din farmacie cu numele si cu datele de identificare ale pacientului. In trecut, in toate sau majoritatea spitalelor din Romania, pe acele pungute se scria cu pixul, de regula numele. Asistenta scaneaza codul de bare al materialelor sanitare, medicul programeaza pacientul la o consultatie, medicul vede, in timp real, pe ecranul telefonului sau dispozitivului toate elementele legate de pacient, rezultatele investigatiei, fisa de temperatura, parametrii de sanatate ai pacientului in timp real”.

Advertisements
  

Alte cel putin 20 de dispozitive electronice vor fi achizionate, de anul viitor, de IRO. Investitia totala se ridica la 30 de mii de euro, iar banii provin din bugetul propriu al spitalului.

Mihaela Grosu, manager IRO Iasi: „Credem noi ca usureaza destul de mult munca asistentului medical, care are programul si asa destul de incarcat. Nu trebuie sa isi mai noteze consumurile de materiale sanitare pentru fiecare bolnav pe o hartie, iar la sfarsitul programului sa se aseze la un calculator si sa opereze consumurile. Timpul petrecut prin scrierea acestor texte poate sa il aloce pacientului. Am considerat ca aceste echipamente, care sunt si usoare si facil de folosit ii ajuta pe asistentele medicale si medici, care foloseau telefoanele lor personale, de acasa, ca sa aiba acces la reteaua medicala din spital, sa poata urmari starea unui pacient proaspat operat si vrea sa stie tot parcursul lui. Este important si din punct de vedere medical si din punct de vedere economic”.

Advertisements

In evidentele Instititului Regional de Oncologie sint peste 12 mii de pacienti cu diferite boli cronice. In realitate, numarul este mult mai mare, pentru ca pacientii nu mai revin la tratament sau refuza tratamentele de specialitate, speriati de diagnisticile primite din partea medicilor.

sursa www.telem.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iaşul nu face față unui scenariu asemănător celui din Italia. Câți pacienți poate primi

Redacția

Centrul de Judetean de Comunicare, constituit pentru alegerile locale

Oana Cordoneanu

Bubuitură urmată de apariția unui nor imens de fum în Copou (Video)

Redacția
Încarcă...