Pe 22 martie 2025, milioane de oameni din întreaga lume se vor reuni pentru a marca a 19-a ediție a evenimentului Ora Pământului, cea mai mare mișcare globală dedicată mediului. Evenimentul, organizat de WWF (Fondul Mondial pentru Natură), este mai mult decât un simplu gest simbolic – este un apel urgent la conștientizare și acțiune pentru protejarea resurselor naturale ale planetei noastre, transmite un comunicat de presă al WWF România.
Anul acesta, Ora Pământului are o semnificație aparte, fiind sărbătorită în aceeași zi cu Ziua Mondială a Apei, subliniind importanța protejării și regenerării acestei resurse vitale.
Un deceniu de recorduri climatice alarmante
Ultimul an a fost marcat de temperaturi record, iar secetele, incendiile și furtunile severe au devenit tot mai frecvente, semnalând apropierea de puncte critice, dincolo de care ecosistemele cheie s-ar putea să nu mai revină la starea lor naturală.
„Miza nu a fost niciodată mai mare. Anul trecut a fost cel mai cald înregistrat vreodată – încheind cel mai fierbinte deceniu și anul cu cele mai ridicate temperaturi ale mărilor consemnate vreodată. Am asistat la incendii de vegetație istorice, furtuni și secete severe. Lumea noastră este în pericol și ne apropiem rapid de puncte critice climatice periculoase,