NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Opt profesori de la Școala Specială vor participa în Spania la un curs de perfecționare

În perioada 12-23 aprilie 2015 un grup de 8 profesori de la Școala Gimnazială Specială Pașcani, se vor deplasa în Spania în orașul Alcala de Henares pentru a participa la un curs de perfecționare organizat de Cervantes Training.

Acest stagiu de perfecționare reprezintă o activitate din proiectul Erasmus+ „Realizarea dimensiunii europene a școlii prin integrarea de modele europene în școlarizarea copilului cu dizabilități” cu ID 2014-1-RO01-K101-001402. Grupul de profesori a fost compus din cadre didactice care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, specialiști în psihopedagogie specială, psihologie, logopedie, profesor educator, asistent social.

Cervantes Training este un furnizor de educație ideal pentru școlile europene care aplică pentru  fonduri Erasmus+, deoarece oferă o varietate de cursuri de dezvoltare profesională. Echipa de formatori de la Cervantes Training are la bază o experiență bogată și de înaltă calitate în domeniul cursurilor de formare continuă pentru personalul din sectorul educațional. Timp de 10 zile grupul de 8 profesori vor participa la cursul „Coaching in educational context to reduce early school leaving” (Antrenarea în contexte educaționale pentru a reduce abandonul școlar timpuriu).

Obiectivele acestui curs sunt: rezolvarea și reducerea nivelului de stres și dezvoltarea abilităților necesare pentru a gestiona emoțiile; crearea strategiilor pentru eliminarea comportamentului agresiv și violent; dobândirea cunoștințelor despre situația abandonului școlar timpuriu în diferite țări europene; dobândirea de cunoștințe și competențe în ceea ce privește tehnicile de eliberare emoțională, punerea în practică de metodologii pentru a motiva sau implica elevii expuși riscului; îmbunătățirea relațiilor interpersonale în mediul educațional; depășirea anxietății în sala de clasă; metode de reducere a abandonul școlar timpuriu din propriile instituții.

Metodele și tehnicile  de învățământ noi dobândite în urma participării la acest curs vin în sprijinul dezvoltării și perfecționării serviciilor educaționale, terapeutice și integrative oferite de școală. Cadrele didactice participante vor dobândi Certificate Europass Mobility, certificate ce atestă competențele dobândite în spațiul european.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități marcată la Școala Specială din Pașcani

Redacția

PREMII DEOSEBITE PENTRU ELEVII COLEGIULUI NAȚIONAL ”MIHAIL SADOVEANU” PAȘCANI LA CONCURSUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ ”TINERE CONDEIE”

Redacția

PNL Pașcani: Dumitru Pantazi nu apără interesele cetățenilor și este amendat de justiție

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site