NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Opt medici care l-au îngrijit pe Diego Maradona înainte de moartea sa, în faţa instanţei de judecată

Cei opt profesionişti din domeniul medical care l-au avut în îngrijire pe fostul mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona înainte de decesul acestuia vor fi judecaţi pentru omucidere involuntară cu circumstanţe agravante, la finalul anchetei privind cauzele morţii sale, informează AFP.

Diego MaradonaFoto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

Un judecător din San Isidro (nord de Buenos Aires) a dat curs rechizitoriului efectuat în luna aprilie de parchet şi i-a trimis în judecată pe cei implicaţi, printre care un neurochirurg şi un medic curant, un medic internist, un psihiatru, un psiholog, un infirmier şef şi mai multe infirmiere.

  

Cei opt suspecţi au fost trimişi în judecată pentru „omucidere simplă cu eventuală neglijenţă”, o infracţiune care este caracterizată atunci când o persoană comite o neglijenţă deşi cunoaşte că aceasta poate antrena moartea unei persoane.

Advertisements

Cei vizaţi de proces sunt neurochirugul Leopoldo Luque, psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, coordonatoarea medicală Nancy Forlini, infirmierul şef Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Almiron şi Dahiana Madrid, medicul internist Pedro Pablo Di Spagna.

Advertisements

Judecătorul Orlando Diaz a apreciat că „fiecare dintre acuzaţi, prin poziţia pe care o ocupau, şi-ar fi exercitat defectuos profesia,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Unde vor fi obligați românii să poarte masca de protecție, după 15 mai

Redacția

Germania va începe să renunțe la măsurile restrictive, anunță Cancelarul Olaf Scholz

Redacția

Marius Andruh, Nicolae Zamfir, Mircea Dumitru și Răzvan Theodorescu au fost aleși vicepreședinți ai Academiei Române

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site