RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Opoziţia le cere ruşilor să îi îndeplinească ultima dorinţă lui Navalnîi, votând exact la amiază

Opoziţia din Rusia încearcă să organizeze un protest simbolic împotriva preşedintelui Vladimir Putin, cerându-le alegătorilor să se prezinte la secţiile de votare exact la amiază, să stea la coadă pentru a ridica buletinul de vot şi să voteze în aşa fel încât să îngreuneze activitatea autorităţilor, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Susţinătorii lui Aleksei Navalnîi, mort luna trecută într-o colonie penală din Siberia şi înmormântat la Moscova, dau ca exemple de gesturi de protest în cadrul acţiunii „Amiaza împotriva lui Putin” anularea votului prin scrierea numelui disidentului pe buletin sau chiar prin opţiunea pentru un alt candidat, deşi opoziţia consideră că toţi cei trei înscrişi sunt marionete ale Kremlinului.

Oricum, s-ar reduce astfel numărul de voturi pentru preşedintele aflat la putere – ca şef al statului sau ca prim-ministru – din 1999.

Înainte de a muri, Navalnîi a sprijinit ideea unui astfel de protest printr-un mesaj difuzat în mediile sociale cu ajutorul avocaţilor.

  

Ziarul independent Novaia Gazeta consideră că „Amiaza împotriva lui Putin” este „testamentul politic” al celui mai cunoscut opozant din Rusia.

Reuters apreciază însă că nici cei mai înverşunaţi critici ai puterii de la Moscova nu cred că protestul va împiedica victoria preşedintelui în alegerile care au loc în Rusia de vineri până duminică,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă, prezent la inaugurarea interconectorului de gaze Grecia-Bulgaria. Ce importanță are gazoductul pentru România

Redacția

VIDEO Zelenski: „Rusia îi mobilizează pe cei pe care vrea să îi arunce la moarte, noi mobilizăm lumea civilizată. De dragul vieţii. Le mulţumesc tuturor partenerilor”

Redacția

Iohannis: Comisia Europeană trebuia să țină cont că am facut sacrificii pentru exportul de cereale din Ucraina

Redacția
Încarcă...