NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oponenții Kremlinului Mihail Hodorkovski şi Garri Kasparov, avertisment pentru Uniunea Europeană

Doi dintre cei mai cunoscuţi oponenţi ruşi ai regimului de la Kremlin, fostul magnat al petrolului Mihail Hodorkovski şi fostul campion de şah Garri Kasparov, au avertizat joi Uniunea Europeană în legătură cu o interdicţie generală de intrare în statele UE pentru cetăţenii ruşi, scrie DPA.

Garry KasparovFoto: CARLOS COSTA / AFP / Profimedia

Oprirea totală a emiterii de vize turistice le-ar închide uşa şi ruşilor care nu sprijină războiul din Ucraina, au spus cei doi opozanţi din exil într-o conferinţă de presă la Vilnius, capitala Lituaniei, scrie Agerpres, citând DPA.

Advertisements
  

Hodorkovski a spus că o astfel de măsură va determina, de asemenea, şi direcţia Rusiei după ce se va încheia conducerea lui Vladimir Putin.

Advertisements
  • “Acest lucru va depinde în mare măsură de ce exemplu va vedea generaţia tânără de ruşi. Pentru ca acest exemplu să fie european, trebuie să lucrăm cu această generaţie tânără.
  • Trebuie să rămânem în contact cu aceşti ruşi. Nu putem să îi împingem la o parte, pentru că tot ce se va întâmpla mâine pe continentul nostru european comun depinde de ei”, a spus fostul oligarh, care a ieşit din graţiile Kremlinului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Grecia a achiziționat şase avioane de luptă Rafale, care se adaugă celor 18 deja contractate

Redacția

ANUNŢUL Armatei pentru TOȚI românii! Nu suntem singurii care ne MOBILIZĂM!

Redacția

29 iulie, Ziua Imnului National. Unde a fost cantat pentru prima data

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site