NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

OPINIE De ce studierea Holocaustului, alături de perioada comunistă, la materia istorie în școală este utilă

Camera Deputaților a adoptat o propunere legislativă care prevede studierea istoriei evreilor și a Holocaustului, prin introducerea unei discipline școlare cu acest obiect în planurile-cadru ale învățământului liceal și profesional.

Propunerea a fost înaintată Senatului care este în cazul de față cameră decizională, iar Guvernul propune și ca “programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile pentru disciplina școlară ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ să fie elaborate de către Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România “Elie Wiesel” și experți ai Ministerului Educației, în colaborare cu membrii Consiliului de Onoare. Materialele elaborate vor fi aprobate de Ministerul Educației.

Nu e surprinzător că aceste măsuri adoptate de parlament și propuse de guvern au fost întâmpinate cu destule comentarii negative. Adeseori aceste comentarii au în subtext antisemitismul. Unele comentarii sugerează că o astfel de măsură este adoptată de politicienii din România la presiuni externe, originea favorită fiind miliardarul american de originea evreiască George Soros și Israelul sau mai pe scurt “evreii” (sau “jidanii” cum îi numesc mulți dintre acești critici).

Advertisements

Este adevărat că adeseori când autoritățile române au adoptat măsuri de combatere a antisemitismului sau a negării Holocaustului ele au venit în urma unor critici externe sau pentru a “peria” imaginea României pe plan internațional.

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iohannis: Este inacceptabil ca, în secolul 21 să vedem cum femeile şi copiii sunt nevoiţi să fugă din calea gloanţelor

Redacția

Cum a fost primit George Simion la Târgul de carte Gaudeamus: Sunteți o rușine

Redacția

ATP: Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, duel pentru titlul de la Umag / Roberto Bautista Agut, campion la Kitzbuhel

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site