RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Operație în premieră la Pașcani

Premieră la Spitalul Municipal Pașcani. Astăzi, echipa de doctori ortopezi formată din Răzvan Asaftei și Marius Bar a reușit o nouă premieră chirurgicală. Beneficiarul operației a fost un pacient de 62 de ani care s-a prezentat ieri la spital cu fractură de gambă, ambele oase fiind rupte.

 

Singura soluție în aceste cazuri este implantarea unei tije metalice. În general, aceste implanturi se fac cu raze X, atât pacientul cât și doctorii fiind expuși dozelor de radiații. Premiera în acest tip de operație este reprezentată printr-un sistem de inserție a tijei de gambă, sistem ce nu necesită apelarea la nocivele raze X.

  

Acest nou sistem de inserție folosește un câmp electromagnetic. Tija este din titan și costă aproximativ 500 de euro, proveniența ei fiind americană, dar doctorii spun că își merită toți banii.

După o astfel de intervenție pacientul are o serie de avantaje. Cel mai important avantaj este recuperarea imediată, după operație pacientul putând merge cu sprijin. A doua zi, se poate deplasa fără ajutor. Un alt avantaj este acela că poate suferi orice tip de investigații, inclusiv RMN.

Este vorba de o operație pe care noi o facem de rutină. Nu intervenția chirurgicală ca atare este premiera, este vorba de un implant de tijă de gambă. Această tijă presupune un sistem special de inserție la nivelul tibiei cu totul nou. Premiera constă în faptul că această modalitate de fixare a tijei nu a mai fost folosită în zona Moldovei” ne-a declarat dr. Răzvan Asaftei, medic ortoped la Spitalul Municipal.

Related posts

Cursă specială pentru cadrele medicale care fac naveta la Pașcani

Oana Cordoneanu

Evoluţia negativă a epidemiei a reimpulsionat campania de vaccinare

Redacția

Trei copii s-au născut  în ultimele zile la Maternitatea Spitalului Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...