RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

OpenAI cumpără firma de analiză a bazelor de date Rockset, într-un acord sub formă de acţiuni de ordinul sutelor de milioane de dolari (surse)

OpenAI, susţinută de Microsoft, a achiziţionat startupul de căutare şi analiză de baze de date Rockset pentru a oferi o infrastructură mai bună pentru produsele sale destinate întreprinderilor, a declarat vineri creatoarea ChatGPT, citat de Reuters, transmite News.ro.

Companiile nu au dezvăluit dimensiunea tranzacţiei. OpenAI şi-a folosit acţiunile pentru a cumpăra Rockset, într-o tranzacţie sub formă de acţiuni care a evaluat Rockset la câteva sute de milioane de dolari, marcând una dintre cele mai mari achiziţii ale laboratorului de AI aflat în creştere rapidă, potrivit unor surse care cunosc problema.

OpenAI, care a refuzat să comenteze detaliile ofertei, a fost evaluată ultima dată la 86 de miliarde de dolari într-o ofertă de finanţare din partea investitorilor, la începutul acestui an

Rockset, fondată de foşti ingineri ai Meta, construieşte baze de date de căutare şi analiză în timp real şi a beneficiat de utilizarea inteligenţei artificiale în aplicaţiile de chatbot şi detectarea anomaliilor.

  

Susţinută de Greylock, Sequoia şi filiala cu capital de risc a Hewlett Packard Enterprise, Rockset a declarat anul trecut că a strâns fonduri totale de 105 milioane USD.

DE CE ESTE IMPORTANT

Rockset a spus că echipa sa se va alătura OpenAI,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bogdan Aurescu: România este una dintre ţările cel mai puţin dependente de importurile de gaz din Rusia

Redacția

VIDEO Explozie la barajul Hoover din Statele Unite

Redacția

Turcan, despre PNRR: Ce s-a întâmplat pe domeniul culturii, un pic de sabotaj la adresa identității naționale

Redacția
Încarcă...