RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

OMS: În 2022 ar putea exista un deficit de unu până la două miliarde de seringi necesare pentru efectuarea vaccinurilor împotriva COVID-19, ceea ce ar putea avea o consecinţă şi asupra imunizării de rutină

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat marţi că în 2022 ar putea exista un deficit de unu până la două miliarde de seringi necesare pentru efectuarea vaccinurilor împotriva COVID-19, ceea ce ar putea avea o consecinţă şi asupra imunizării de rutină, iar acele nu ar mai fi suficient de sigure pentru a fi folosite, relatează Agerpres, conform Reuters.

Autorităţile naţionale de sănătate ar trebui să-şi planifice din timp nevoile cu mult timp înainte pentru a evita îmbulzeala, golirea magazinelor de produse şi alte asemenea situaţii care au avut loc la începutul pandemiei, cu lipsa echipamentelor de protecţie personală, a afirmat experta OMS Lisa Hedman.

”Am putea avea o penurie globală de seringi pentru imunizare, ceea ce ar putea duce la probleme grave, cum ar fi încetinirea eforturilor de imunizare şi probleme de securitate”, a declarat aceasta într-o conferinţă de presă.

Un astfel de deficit ar putea duce la întârzieri în desfăşurarea vaccinărilor de rutină, în special pentru copii, şi a altor servicii de sănătate şi totodată ar putea încuraja reutilizarea nesigură a seringilor şi acelor, în special în ţările mai sărace, a adăugat Hedman.

  

În jur de 6,8 miliarde de vaccinuri anti-COVID-19 au fost administrate la nivel global,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Frecvența daunelor RCA este ridicată în România. Asigurătorii se plâng că pentru fiecare 100 de lei încasați din RCA, trebuie să scoată din buzunar în plus circa 30 de lei

Redacția

Al-Qaida a difuzat o înregistrare video cu un angajat ONU luat ostatic în Yemen

Redacția

Vaccinare obligatorie pentru toți militarii SUA începând cu mijlocul lunii septembrie

Redacția
Încarcă...