RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oficial ungar: În România a încetat situaţia avantajoasă pentru maghiari, cea a participării UDMR la guvernare / Va urma o perioadă mai dificilă pentru naţionalitatea maghiară din această ţară

Un rezultat pozitiv al ultimei perioade de peste un deceniu este că astăzi nimeni nu contestă justeţea gândirii în termenii unei naţiuni maghiare unite, a declarat sâmbătă, la Budapesta, Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria prim-ministrului Ungariei. Conform agenției MTI, citată de news.ro, el s-a referit la situaţia maghiarilor din Ucraina şi din România, afirmând, în cazul Ucrainei, că nu respectă drepturile minorităţilor naţionale, iar în cel al României, că plecarea UDMR de la guvernare va determina o perioadă mai dificilă pentru maghiari.

“Această teză este astăzi necontestată în viaţa publică maghiară (…) de aceea trebuie să considerăm cauza tuturor părţilor naţiunii care trăiesc în afara graniţelor ţării ca fiind a noastră”, a declarat Gergely Gulyás la ceremonia de absolvire a programelor publice ale Mathias Corvinus Collegium (MCC), în cadrul căreia au fost înmânate diplomele absolvenţilor şcolii politice din Transilvania şi ai şcolii de pregătire a conducătorilor din Transcarpatia, relatează MTI.

Ministrul a afirmat că perioada actuală este dificilă pentru maghiari. “Indiferent care parte a naţiunii o examinăm, putem identifica cele mai mari dificultăţi cu care se confruntă maghiarii de peste hotare” – a spus el.

Gergely Gulyás a reamintit că maghiarii din Transcarpatia suportă toate ororile şi suferinţele provocate de războiul din Ucraina.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Peste 150 de iguane, capturate de autorităţile din Thailanda, pentru protejarea biodiversității locale

Redacția

Piedone: Mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD și PNL îl susțin pe Nicușor Dan

Redacția

Culise. Coaliția pune cruce planului de liste comune la alegerile din 2024. Motivele deciziei

Redacția
Încarcă...