RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Oficial rus: Moscova și-ar putea SCHIMBA planurile privind utilizarea armelor nucleare în contextul războiului din Ucraina

Rusia, una dintre cele mai mari puteri nuclare din lume, ar putea reduce perioada în care nu utilizează armele nucleare dacă Moscova consideră că amenințările din partea Ucrainei și Occidentului cresc, a declarat președintele Comisiei de Apărare din Parlamentul rus.

Războiul din Ucraina a declanșat cea mai mare confruntare între Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, președintele Vladimir Putin afirmând luna trecută că Rusia și-ar putea schimba doctrina nucleară oficială, stabilind condițiile în care ar putea fi folosite astfel de arme, notează Reuters.

Duminică, Andrei Kartapolov, șeful comisiei de apărare a Camerei inferioare a parlamentului rus, a declarat pentru agenția RIA, că momentul pentru utilizarea unor astfel de arme ar putea fi schimbat, dacă amenințările pentru Moscova cresc.

„Dacă vedem că provocările și amenințările cresc, înseamnă că putem corecta ceva în (doctrina) privind momentul utilizării armelor nucleare și decizia de a le folosi”, a declarat Kartapolov pentru RIA.

  

Kartapolov, care a comandat cândva forțele rusești în Siria și care în prezent este deputat din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, a adăugat că este prea devreme pentru a vorbi despre modificări specifice ale doctrinei nucleare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Le Figaro: Franța cere, în era ”globalizării rivalităților”, acțiuni clare pentru PROTEJAREA intereselor UE în competiția cu SUA și China

Redacția

Un român urmărit pentru furt, răpire și viol a fost găsit după patru zile de CĂUTĂRI de poliția italiană

Redacția

Vladimir Putin anunță majorări de salarii și pensii și susține că operațiunea militară se derulează cu succes: Rusia nu are intenția să ocupe Ucraina

Redacția
Încarcă...