NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Oficial american: Rata mortalităţii în cazul coronavirusului e de maxim 1%

Un înalt oficial al departamentului american al Sănătăţii a afirmat joi că rata de mortalitate a coronavirusului este estimată la maxim 1%, pe baza numărului de cazuri nedetectate la nivel mondial, scrie AFP. Cu o zi în urmă, preşedintele Donald Trump criticase cifra de 3,4% înaintată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), afirmând că „intuiţia” îi spune că este „falsă”.

OMS îşi bazează estimarea doar pe numărul cazurilor confirmate. „În prezent, cea mai bună estimare a ratei de mortalitate globală pentru Covid-19 se situează între 0,1% şi 1%”, a spus secretarul adjunct al sănătăţii, Brett Giroir. „Întâi, pentru că numeroase persoane nu se îmbolnăvesc şi nu sunt testate – acest lucru reflectă ce se întâmplă în ţările din străinătate. Deci, pentru fiecare caz, există cel puţin două sau trei persoane care nu sunt detectate”, a explicat el.

Rata de mortalitatea „ar putea cu siguranţă şi este probabil mai ridicată decât cea a gripei sezoniere”, de circa 0,1% potrivit serviciilor americane de sănătate, „dar nu este probabil în jur de 2 – 3%”, a adăugat el. Peste 95.000 de persoane au fost contaminate în întreaga lume de virusul Covid-19 în peste 80 de ţări şi teritorii, cu peste 3.000 de morţi de la apariţia sa în China, la sfârşitul lui decembrie.

În Statele Unite, au fost detectate circa 150 de cazuri în cel puţin 14 state şi 11 morţi, dintre care zece în statul Washington (nord-vest).

  

SURSA: hotnews.ro

Advertisements

Related posts

Medicul Tudor Ciuhodaru: „Hepatita C nu doare, doar ucide!”

Redacția

O femeie, aflată în stare avansată de etilism, a ajuns la spital după ce a lovit cu pumnul într-un geam

Răzvan Grecu

Pacienți ținuți împotriva voinței lor în spitalul din Piatra Neamţ

Redacția
Încarcă...