RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Oamenii de știință au creat diamante în doar 15 minute cu o tehnică inovatoare

Oamenii de știință au utilizat o nouă tehnică prin care au creat diamante în 15 minute la presiunea normală a atmosferei și fără a folosi un diamant inițial, ceea ce ar putea face ca aceste pietre prețioase să fie mult mai ușor de produs în laborator.

Diamantele naturale se formează în manta Pământului, zona de sub suprafață îngropată la sute de kilometri adâncime. Procesul are loc la presiuni imense, de mai mulți gigapascali, și la temperaturi care depășesc 1.500 grade Celsius.

Condiții similare sunt folosite în metoda curentă pentru a sintetiza 99% dintre toate diamantele create artificial. Numită creștere la temperaturi și presiuni înalte (HPHT), această metodă folosește condiții extreme pentru a convinge carbonul dizolvat în metale lichide, cum ar fi fierul, să se transforme în diamant în jurul unui mic nucleu, sau diamant inițial.

Cercetătorii au creat diamante în 15 minute în laborator

  

Cu toate acestea, presiunile și temperaturile înalte sunt dificil de produs și de menținut. În plus, componentele implicate influențează dimensiunea diamantelor, cele mai mari având aproximativ un centimetru cubic, cam cât o afină. În plus, HPHT are nevoie de o săptămână sau două pentru a produce chiar și aceste mici pietre prețioase.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Demisie din AUR după eșecul protestelor

Redacția

Franța reduce la 4 luni termenul pentru primirea dozei booster, începând din 15 februarie

Redacția

Facebook împlinește 20 de ani: Patru moduri în care rețeaua socială a schimbat lumea

Redacția
Încarcă...