RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

O sportivă și-a scos la licitație medalia cucerită la JO 2020 pentru a ajuta un copil să primească o operație pe inimă

Sportiva poloneză Maria Andrejczyk și-a scos la licitație medalia de argint obținută la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, pentru a ajuta o familie să facă rost de banii necesari să-și opereze bebelușul în vârstă de opt luni, informează CNN.

Maria Andrejczyk a cucerit la Tokyo prima sa medalie olimpică, în proba de aruncare a suliței. Ea a terminat prima în rundele de calificare la JO, dar a fost devansată la Tokyo de sportiva chineză Liu Shiying.

Într-o postare pe Facebook de săptămâna trecută, Andrejczyk a anunțat că și-a scos la licitație medalia de argint cucerită la Tokyo pentru a o ajuta pe Miłoszek Małysa, o fetiță de opt luni, să primească operația de inimă de care avea nevoie ca să trăiască. Potrivit mamei bebelușului, în Polonia nu mai există modalități prin care Małysa să fie ajutată și copilul trebuie să fie operat în SUA. Costul operației era de 383.000 de dolari, iar jumătate din bani fuseseră deja strânși. Maria Andrejczyk a spus că a vrut să ajute familia să facă rost de restul sumei.

Licitația pentru medalia olimpică a început de la 51.000 de dolari, însă în final s-a încheiat la suma de 125.000 de dolari,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rezultatele atleților pășcăneni la Memorialul ”Dorin Melinte” din Bacău

Oana Cordoneanu

Naționalele Poloniei și Suediei refuză să joace cu Rusia în meciurile de calificare la Cupa Mondială

Redacția

Premii pentru micii șahiști din Pașcani

Redacția
Încarcă...