RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O lege a fizicii veche de 200 de ani are o excepție uimitoare

Cercetătorii au descoperit o excepție de la o lege a fizicii veche de 200 de ani care guvernează modul în care căldura se difuzează prin materialele solide.

Cunoscută sub numele de legea lui Fourier, această lege a fizicii descrie modul în care căldura este transferată sau condusă prin materialele solide. Pe măsură ce moleculele vibrează și electronii se deplasează, căldura se difuzează de la capătul mai cald al unui obiect la capătul mai rece, la o rată proporțională cu diferența de temperatură și zona prin care se deplasează.

Cu toate acestea, în ultimele decenii, cercetătorii au descoperit că la nivel nanometric, acest model de difuzie nu funcționează; legea lui Fourier se descompune și nu mai prezice cât de repede sau cât de încet se va deplasa căldura printr-un material solid.

După 200 de ani, a fost găsită o excepție de la o lege a fizicii

  

Fizicianul de polimeri Kaikai Zheng, de la Universitatea din Massachusetts, Amherst (SUA), și colegii săi s-au întrebat dacă ar putea exista excepții similare la legea lui Fourier la scară macro, în materiale transparente precum polimerii translucizi și sticlele anorganice.

Aceste materiale,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Iohannis: Prin România au fost exportate peste 5 milioane de tone de cereale din Ucraina

Redacția

Poliţiştii din Piteşti fac verificări după ce o elevă a afirmat că profesorul de religie ar fi încercat să o agreseze sexual

Redacția

Bani pentru liceeni și studenți din toată țara

Redacția
Încarcă...