NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

O femeie OARBĂ şi-a recăpătat vederea după un controversat tratament cu celule stem

O femeie din Baltimore a fost oarbă timp de mai mult de cinci ani, dar după o intervenţie chirurgicală şi-a recăpătat o parte din vedere.

 

Intervenţia chirugicală era specială prin faptul că celulele stem au fost extrase din maduva osoasă şi injectate în retina ochiului

  

 

„Când am realizat că pot vedea plăcuţele de înmatriculare, am început să merg prin tot cartierul să le citesc”, a mărturisit Vanna Belton.  A fost pentru prima dată din 2009, când ea a fost capabilă să meargă fără să se folosească de baston.

 

Medicul care a efectuat tratamentul cu celule stem, oftalmologul Jeffrey N. Weiss, a lansat un tratament inovator pentru Belton, dar şi pentru alţi 277 de pacienţi care au ajuns la operaţie, dar nici măcar el nu poate explica precis ce se întâmplă. 

„Weiss nu urmează etapele obişnuite ale studiilor clinice. Printre altele, el nu a testat teoriile sale de tratament pe animalele de laborator sau folosind modele computerizate. El nici nu a testat procedura de siguranţă pe un grup mic înainte de a trece la un proces mai mare”, a afirmat Meredith Cohn, jurnalist la Batimoresun.com

 

Potrivit lui Weiss, „ruta tradiţională” – laborator, animale de laborator, teste clinice – durează prea mult timp. Astfel, el şi-a dat seama cum trebuie să manipuleze sistemul şi să înceapă testarea noului său tratament în termeni proprii.

 

Weiss practică independent de orice universitate sau instituţie de cercetare. Pentru o sumă de 20.000 $, el efectuează tratamentul său cu celule stem, dar nu oferă nici o promisiune de vindecare pecienţilor săi.

 

Potrivit lui Cohn, Weiss a raportat că 60 la sută dintre cei 278 de pacienţi, care au orbit din cauza unor boli precum glaucomul sau degenerescenţă maculară, şi-au recăpătat vederea în urma procedurii. 

 

Belton a pierdut vederea în 2009, din cauza unui caz sever de nevrită optică, inflamaţie a nervului optic, care cauzează vedere neclară. După ce a suferit o procedură chirurgicală de 4,5 ore la Jeffrey N. Weiss, şi-a recăpătat treptat o parte din vedere. 

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ieftinirea creditelor se opreşte

Redacția

Pilotul planorului dispărut, găsit în aparatul de zbor, în Masivul Postăvaru

Redacția

Una dintre cele mai mari bătălii din istoria românilor. Regele Ungariei a scăpat cu viaţă ca prin minune din ea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site