RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O bătrână cu cancer a fost abandonată de familie la UPU Iași! Prof. Dr. Diana Cimpoeșu spune că i-a fost descoperită o tumoră de vezică și are nevoie de îngrijiri paleative

O bătrână diagnosticată cu cancer este abandonată de familie la UPU Iași! De 4 zile, o bătrână de 85 ani este abandonată în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

O bătrână cu cancer este abandonată de familie la UPU Iași!

Femeiea locuiește pe bulevardul Socola, iar fiul acesteia refuză să o primească acasă. Nu vine să o ia și nici nu răspunde la telefon.

Din relatările Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, i-a fost descoperită o tumoră de vezică urinară și are nevoie de îngrijiri paleative. De asemenea, este nevoie de cineva care să o hrănească și să-i dea apă, însă deocamdată, de acest lucru se ocupă echipa din UPU.

Bătrâni cu cancer sunt abandonați de familie la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași! Medicii au cerut ajutorul Poliției pentru a solicita rudelor bolnavilor să-i ia acasă! Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Spun că statul trebuie să-i îngrijească!”

Medicii unității medicale au ajuns să se roage de rudele bolnavilor pentru a fi luați acasă. Prof. dr. Diana Cimpoeșu spune că a fost nevoită să solicite ajutorul Poliției pentru a convinge copiii bătrânilor să-i îngrijească la domiciliu

  

Situație greu de imaginat la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași. Bătrâni cu cancer ajunși în Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) în stare gravă, abandonați de propriii copii. După ce au primit îngrijiri medicale de specialitate, bătrânii cu cancer ar trebui să fie îngrijiți la domiciliu. Medicii anunță familia să vină să-l ia pe bolnav acasă, dar rudele refuză categoric pe motiv că statul este responsabil de îngrijirea lui. Aceștia nu înțeleg că pacientul trebuie transferat la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iași, iar acest lucru este posibil doar prin intermediul familiei. Niciun pacient oncologic care are nevoie să fie îngrijit la IRO nu poate fi transferat dintr-un alt spital. Îngrijirea, consultul sau internarea la IRO trebuie făcute printr-o programare telefonică.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași: „Eu cred că soluții sunt, dar nu-și dau interesul să le găsească”

În ultimele 24 de ore, la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași au ajuns 4 bătrâni cu cancer pulmonar în stare gravă. Conform protocoalelor, medicii de la UPU sunt nevoiți să le ofere primul ajutor. Ulterior, familia este anunțată, iar pacienții oncologi trebuie externați din spital. Din păcate însă, copiii acestora refuză să se prezinte la spital.

„Trăim un fenomen foarte dificil. Avem pacienți cu boli cronice, pacienți cu cancer care sunt abandonați de copii în spital. Efectiv, nu vor să-i ia acasă. Cadrele medicale insistă și le explică faptul că în această unitate medicală nu i se mai pot oferi alte servicii medicale pacientului și că, având o boală cronică, trebuie îngrijit la domiciliu sau transferat la IRO Iași. Ni s-a spus de nenumărate ori că nu au condiții să-i îngrijească la domiciliu. Eu cred că soluții sunt, dar nu-și dau interesul să le găsească”, spune prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Răspunsul cutremurător al fiicei unui bărbat cu cancer: „Am 2 copii și nu am condiții. Să-l îngrijească statul”

Cazul unui bărbat cu cancer, în vârstă de 58 de ani, din Iași, a impresionat medicii până la lacrimi. Bătrânul stă de mai bine de 48 de ore în spital, deși medicii nu-l mai pot ajuta cu nimic. Cadrele medicale de la UPU i-au anunțat familia că ar trebui externat. La telefon a fost găsită fiica lui, iar răspunsul ei a uluit medicii.

„Pacientul de 58 de ani a ajuns la spital palid, slab și cu o stare generală de rău. I-am efectuat examenul CT care a reflectat că are cancer pulmonar. Nu știa de acest diagnostic. Am anunțat familia după ce i-am oferit primul ajutor. Ne-a răspuns fiica lui și a spus că are acasă 2 copii și că nu-l poate îngriji. I-am explicat că spitalul nu îl mai poate ține și că trebuie să-l îngrijească la domiciliu și să-l ducă la IRO. Nici nu a vrut să audă. Ne-a impresionat foarte tare cazul acestui pacient, care, iată, nu este chiar bătrân și a ajuns însă fie abandonat în spital de proprii copii”, mai spune medicul ieșean.

bzi

Related posts

Virgil Musta: Nu sunt alte soluții miraculoase decât respectarea celor 3 reguli de aur – distanțarea, purtarea măștii și igiena

Redacția

Noi cazuri de COVID-19 la Centrul de Servicii Sociale ”Mihail Sadoveanu” Pașcani

Oana Cordoneanu

Criza din sănătate! Un singur medic internist la Spitalul General CF Paşcani

Ema Roman
Încarcă...