NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nu se vor mai face plombări pe drumurile județene! Se vor turna doar covoare asfaltice

Ședinţă de Consiliu Judeţean, astăzi, cu importante proiecte pe ordinea de zi. Consiliul Judeţean cheltuieşte 21 de milioane de lei pe care încă nici nu-i are. Plenul CJ se va întruni astăzi într-o şedinţă cu peste 30 de puncte pe ordinea de zi. Cele mai importante propuneri de hotărâri se referă la proiectele de modernizare a drumurilor judeţene şi de dezvoltare a Aeroportului.

 

Consilierii vor discuta aprobarea unor credite de angajament de 21 de milioane de lei pentru efectuarea de lucrări de modernizare pe cinci tronsoane de drumuri, în lungime totală de 19 km.

  

„Licitaţiile pentru efectuarea lucrărilor au fost organizate în iulie – august, dar nu a mai fost timp să se efectueze şi lucrările. Nu avem încă un buget, dar există un termen-limită de semnare a contractelor. Aşteptăm în curând să primim şi cele 28 de studii de fezabilitate la care am solicitat modificări şi completări. Sperăm ca, până în iunie, cu tot cu timpul necesar procedurilor de licitaţie, să putem începe lucrările în cadrul Masterplanului de drumuri“, a declarat preşedintele CJ, Maricel Popa.

Acesta a anunţat şi renunţarea, în cadrul lucrărilor de întreţinere a drumurilor, la plombări. Acestea vor fi înlocuite în acest an cu aşternerea de covoare asfaltice. Popa a apreciat că plombele, indiferent de modalitatea de aplicare, nu sunt suficient de rezistente, impunând reluarea reparaţiilor după fiecare iarnă.

CJ urmează ca în acest an să se doteze cu două autogredere şi un cilindru compactor, care vor intra în dotarea Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor. Utilajele ar urma să fie utilizate pentru efectuarea lucrărilor urgente de pietruire.

Plenul CJ va discuta astăzi şi alocarea a 1,7 milioane de lei din bugetul anului trecut către DJADP, în contul unor lucrări de refacere a drumurilor afectate de ploi.

Urmează să fie aprobată şi plata a 2,2 milioane de lei drept cotizaţii şi contribuţii la bugetele organismelor din care face parte CJ.

Va fi discutată şi propunerea de întocmire a unui proiect cu finanţare europeană pentru reabilitarea termică a Spitalului de Pneumoftiziologie.

Pe ordinea de zi se vor afla şi prelungirea mandatului directorului Aeroportului, Alexandru Anghel, cu încă trei luni sau numirea scriitorului Lucian Dan Teodorovici ca director interimar al Muzeului Literaturii.

„Avem de aprobat şi organigramele unor spitale, cum sunt Spitalul de Copii şi Maternitatea «Cuza Vodă», în vederea angajării unor rezidenţi. Spitalul «Sf. Maria» este cel mai mare spital de pediatrie din ţară şi se află în atenţia noastră deosebită“, a spus Popa.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Comercianții din hala vale se vor încălzi de la aparatele de aer condiționat! Șeful pieței abia demarează procedurile

Marius Parteni

Vești bune pentru șoferi. Se prelungește valabilitatea permisului auto și a ITP-ului

Redacția

Marius Pintilie (PNL): „Dacă asta e tot ce poate primarul Pantazi, e grav!” (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site