NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Normalitate, Prosperitate?: Gică Zanet, administratorul public al Pașcaniului, este incompatibil! Sicme SRL a încasat în 2012 de la Spitalul Municipal de Urgență 235.168 de lei! Nimeni nu s-a autosesizat!

Transparența cheltuirii banului public și mai ales atenta gestionare a acestuia au fost principalele teme pe care s-a bazat campania electorală a social democratului Dumitru Pantazi, de a cărei coordonare s-a ocupat Gică Zanet. După alegeri acest lucru a fost șters cu buretele, iar cei care trebuiau să fie paznicii bugetului local au devenit principalii abonați la acesta.

 

Gică Zanet a fost numit printr-o hotărâre de Consiliu Local (76 din 18.07.2012) ca membru al Consiliului de Administrație a Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Din această postură, societatea la care este acționar, SC SICME SRL, a semnat cu unitatea medicală un act adițional la un contract deja existent. Este vorba despre servicii de asistență tehnică software și hardware  în valoare totală de 79.000 lei. Asta deși legea interzice în mod expres ca membrii consiliilor de administrație din instituțiile publice să aibă relații comerciale cu acestea prin intermediul firmelor la care sunt acționari, sau la care sunt acționari soțul sau rudele de grad I.

Culmea este că Zanet se afla pe parcursul derulării acelui contract dintre Sicme SRL și Spitalul Municipal de Urgență în stare de incompatibilitate și cu funcția de administrator public al municipiului. Conform legii 161 din 19 aprilie 2003 completată prin legea nr. 286/2006, persoanele încadrate cu contract individual de muncă în aparatul de specialitate al primarului care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale. Prevederile se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local.

Contactat telefonic Gică Zanet a declarat că nu consideră că se afla într-o situație de incompatibilitate deoarece ” sunt doar un acționar la SICME SRL, nu sunt administratorul” . El a mai explicat că acel contract este în vigoare de 12 ani de zile și deci “nu a fost încheiat când am fost acolo”. Amintindu-i-se că în perioada în care era în Consiliu de Administrație al Spitalului societatea la care este acționar,  SICME SRL a prelungit acel contract printr-un act adițional Zanet a explicat: “nu am semnat eu acel act, a semnat societatea prin administratorul ei Ungureanu Costică. Nu am semnat eu!”. Administratorul public a mai spus că el a demisionat din Consiliul de Administrație (n.r. în data de 29.11.2012) nu pentru că se afla într-o stare de incompatibilitate ci pentru că nu mai făcea față.

Gică Zanet nu consideră că funcția de administrator public, pe care o ocupă, se află într-o incompatibilitate cu cea de acționar la SICME SRL, societate ce are un contract cu Spitalul Municipal, instituție subordonată Consiliului Local, și declară telefonic: “Eu nu sunt ordonator principal de credite. Eu am venit de 6 luni la Primărie. Contractul cu Spitalul îl am de 12 ani. Banii care vin la Spital sunt banii de la Casa de Sănătate”.

Pe parcursul anului 2012 firma SICME SRL a încasat de la Spitalul Municipal de Urgență suma de 235.168 lei pentru diverse produse și servicii achiziționate prin cumpărare directă. În perioada următoare NewsPascani.com și Actualitatea TV va încerca să afle ce sume încasează SICME SRL și de la celelalte instituții din subordinea Consiliului Local!

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Statul ar putea deveni acționar la RAGCL Pașcani

Marius Parteni

Primarul Pantazi a anunțat pe Facebook că au început asfaltările

Răzvan Grecu

Pantazi lipsit de credibilitate în PSD? Guvernul nu acordă împrumuturi Pașcaniului pentru investiții

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site