RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noile surprize ale Codului fiscal

Din septembrie se reintroduce supaacciza la carburanți, iar de anul viitor se elimină impozitul pe dividende și impozitul pe venit plătit de medici. Se schimbă din nou Codul fiscal. Iar noile măsuri nu se aplică, aşa cum prevede legea, după cel puţin şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial, ci mult mai repede.

Astfel, apar schimbări majore atât pentru companii, cât şi pentru persoanele fizice. În timp ce unele măsuri sunt prezente şi în programul de guvernare, altele pot fi considerate surprize nu prea plăcute pentru români.

Benzina şi motorina se scumpesc

  

Cea mai importată decizie pare a fi cea legată de creşterea nivelului accizelor pentru carburanţi. Astfel, de la 1 septembrie, acciza pentru benzina cu plumb va creşte cu 22%, acciza pentru benzina fără plumb se va majora cu 24%, iar cea pentru motorină cu 14%. Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice justifică această decizie prin faptul că încasările din accize au scăzut în primul semestru al acestui an chiar dacă vânzările de carburanţi au crescut şi prin preţul mic al carburanţilor în raport cu media Uniunii Europene. „În prezent, urmare analizei efectuate în ceea ce priveşte nivelurile accizelor practicate de statele membre, se constată că România are printre cele mai scăzute niveluri ale accizelor, aproape de nivelurile minime prevăzute de legislaţia Uniunii Europene. Astfel, România a ajuns în iulie 2017 să înregistreze cel mai mic preţ al benzinei Euro-95 din Uniunea Europeană şi al treilea cel mai mic preţ pentru motorină”, suţin, în nota de fundamentare, reprezentanţii Ministerului Finanţelor. De la 1 ianuarie 2017, preţurile carburanţilor s-au redus ca urmare a eliminării supraaccizei de 7 eurocenţi/litru şi a scăderii TVA cu un punct procentual. Reintroducerea supraaccizei înseamă creşteri de preţuri şi afectează nivelul inflaţiei.

Sursa www.capital.ro

 

 

Related posts

„Dacă copilul meu nu ar fi fost atât de puternic, nici eu nu aș fi fost”. Mărturia femeii scose după 90 de ore de sub dărâmături, alături de bebelușul ei de 10 zile

Redacția

VIDEO Petra Kvitova, gest nedemn de o campioană – Criticile primite de cehoaică

Redacția

LIVE Ziua 152 de război. Gazprom anunță o nouă reducere drastică a livrărilor de gaze către Europa / Ucraina va începe să exporte cereale pe mare în această săptămână / Acordul privind exportul de cereale nu exclude atacuri asupra obiectivelor militare din Odesa, susține Lavrov

Redacția
Încarcă...