NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Noi variante virale ale SARS-CoV-2 ar putea să apară în această iarnă, avertizează EMA

Noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 ar putea să apară în această iarnă, însă vaccinurile existente pe piaţă ar trebui să protejeze în continuare populaţiile împotriva formelor grave de COVID-19, a anunţat vineri Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), relatează Agerpres.

Agenţia europeană de reglementare medicală a organizat conferinţa sa de presă săptămânală despre situaţia COVID-19 în contextul în care Uniunea Europeană se pregăteşte să lanseze o campanie de vaccinare cu doze booster înaintea unui val anticipat de noi infectări până la sfârşitul acestui an.

Campania va fi realizată cu vaccinuri adaptate – autorizate joi de către EMA -, ce vizează varianta de acum dominantă Omicron, precum şi cu vaccinurile originale dezvoltate pentru a combate tulpina originală a noului coronavirus, detectată pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019, au precizat specialiştii de la EMA.

Însă oamenii „nu ar trebui să aştepte un vaccin specific”, a declarat directorului departamentului de strategie vaccinală din cadrul EMA, Marco Cavaleri.

Advertisements
  

„Ar putea să apară o nouă variantă emergentă, pe care noi nu putem să o prevedem astăzi”, a adăugat el.

Advertisements

EMA a aprobat joi vaccinurile adaptate de Pfizer-BioNTech şi Moderna care vizează subvarianta Omicron BA.1 şi tulpina originală a noului coronavirus.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Dan Barna: USR PLUS va câştiga dreapta din România dacă va decide să rămână în opoziţie

Redacția

Orban, despre declaraţia preşedintelui Ungariei care compară anexarea Crimeei de Rusia cu „pierderea” Transilvaniei: O jignire. Nu poate fi lăsată fără răspuns

Redacția

Ce au descoperit anchetatorii despre tânărul care a provocat un accident soldat cu şase răniţi în timp ce făcea live pe Facebook (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site