RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Modificări importante la Legea Educației. Transportul personalului auxiliar va fi decontat și obligativitatea învățământului de 11 ani

Vești bune pentru personalul auxiliar din școli, transportul acestora va fi decontat. Problema navetei pe baza Legii 1 a Educației, în prima fază a fost acceptată doar pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic din învățământul preuniversitar. Prin modificarea acestei Legi,  în Monitorul Oficial personalul didactic auxiliar: contabili, secretari, laboranți bibliotecari și alte categorii de personal vor avea naveta decontată.

Sunt foarte multe școli care au persoane angajate din acest sector și nu sunt din aceeași localitate, făcându-se astfel dreptate și pentru ei. Urmează să se facă rectificări de buget pe sumele pentru decontarea navetei acestea fiind pe finanțare complementară, finanțare suportată din bugetele locale. O altă modificare importantă la Legea Educației s-a făcut în data de 23 decembrie și anume, definitivarea structurii ciclurilor de învățământ. Astfel, s-a stabilit faptul că, clasa a IX a rămâne la liceu și durata liceului va fi de 4 sau de 5 ani, în funcție de profilul liceului. Clasa 0, rămâne la ciclul primar și în felul acesta ciclul primar va fi de 5 ani iar ciclul gimnazial de 4 ani . Tot în această modificare se precizează  obligativitatea învățământului de 11 ani. Asta înseamnă ciclul primar 5 ani, ciclul gimnazial 4 ani iar prima treaptă  a IX a și a X a sunt obligatorii.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

Related posts

Elevii ar putea avea cursuri de numai 30 de minute. Noi măsuri analizate

Redacția

Măsuri dure în școlile din România: PokemoNU, interzis cu ordin de ministru!

Redacția

Câţi elevi bursieri avem în Paşcani?! Primăria alocă 181.000 lei copiilor cu rezultate bune la învăţătură

Ema Roman
Încarcă...